Ekonominių vertinimų rodiklis per mėnesį smuko 3 punktais

Ekonominių vertinimų rodiklis šių metų rugpjūtį, palyginti su liepa, sumažėjo 3 procentiniais punktais iki 14 procentų.

Rugpjūtį mažmeninės prekybos pasitikėjimo rodiklis nepasikeitė ir siekė 39 proc., statybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 5 proc. punktais iki 12, vartotojų pasitikėjimo rodiklis – 2 proc. punktais iki 1 proc., o paslaugų – 9 proc. punktais iki 35 procentų.

Iš penkių ekonominių vertinimų rodiklio sudėtinių dalių tik pramonės pasitikėjimo rodiklis pakilo 1 proc. punktu iki 4 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Rugpjūti pramonės įmonių apklausos rezultatai parodė, kad pagamintos produkcijos paklausa didėjo. 25 proc. apklaustųjų nurodė, kad paklausa jų įmonėse didėjo, o 16 proc. – kad mažėjo. Tai, kad gamybos apimtis didėjo nurodė 28 proc., o kad sumažėjo – 18 proc. įmonių.

Statybos darbų apimčių didėjimą nurodė 56 proc. įmonių ir tik 2 proc. teigė, kad mažėjo. Gerėjo ir įmonių finansinė padėtis. Pasak įmonių vadovų, statybos darbų užsakymai didės ir artimiausiais mėnesiais.

Rugpjūčio mažmeninės prekybos apklausos rezultatai parodė, kad prekių apyvarta per pastaruosius mėnesius didėjo. Apyvarta augo visuose didžiuosiuose prekybos tinkluose ir beveik pusėje (46 proc.) visų kitų apklaustų prekybos įmonių. Per tuos mėnesius didėjo ir prekybos plotai, juos padidino beveik visi didieji prekybos tinklai ir 16 proc. visų kitų įmonių.

Paslaugų sektoriaus teikiamų paslaugų paklausa įmonėse per pastaruosius mėnesius didėjo, tik ne taip sparčiai kaip per praėjusius mėnesius. Rugpjūtį 32 proc. apklaustųjų nurodė, kad paklausa jų įmonėse padidėjo, 8 proc. – kad sumažėjo. Paklausa didėjo visame paslaugų sektoriuje, išskyrus grožio salonus, soliariumus, sveikatingumo centrus bei kultūros ir sporto įmones.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.