Už bilietus – papildomai litų

Pirkdami bilietą į renginius „Siemens” arenoje Vilniuje pasiruoškite dar 2 litus – skandalingai pagarsėjusi „Rubicon” grupė ima arenos administravimo mokestį.

Kai perki bilietą į žymaus atlikėjo koncertą už šimtą ar daugiau litų, papildomai dviejų litų nejunti, bet kai eini į varžybas, kurių bilietas kainuoja keliolika litų, papildomą kainą pajunti stipriai, rašo dienraštis L.T.

„Už ką aš moku papildomai? Juk jie ir taip gauna pinigų iš renginių organizatorių. Niekur neskelbiama apie papildomą mokestį. Tik nusipirkus bilietą mažomis raidėmis parašyta apie tai”, – L.T. piktinosi vienas vilnietis.

Pinigai – WC remontui

„Siemens” areną administruojančios bendrovės „Rubicon eventus” atstovai teigia, jog tokį arenos mokestį jie esą nusižiūrėjo užsienio šalyse. Jis įvestas kovo pradžioje.

„Sezono metu šie pinigai naudojami papildomam personalui samdyti, žiūrovų srautui reguliuoti. Dabar sezonas pasibaigęs, nors dar vyksta keletas renginių, tad tie pinigai naudojami kosmetiniam remontui. Pavyzdžiui, tualetams tvarkyti, sienoms dažyti, durims taisyti. Tai neišvengiama – juk tiek daug žmonių pas mus lankosi”, – L.T. sakė „Rubicon eventus” atstovė Eglė Andrijauskaitė.

Kainos didelės

„Siemens” arena iš įvairių renginių organizatorių kaskart pasiima milžiniškas sumas. L.T. duomenimis, visos arenos (su viršutinėmis ložėmis) nuomos kaina renginiui yra daugiau nei 30 tūkst. litų.

Dar atskirą 20 procentų mokestį rengėjai arenai moka nuo parduotų bilietų kiekio.

Koncertus rengiančios viešosios įstaigos „Tikroji produkcija” vadovo Gyčio Daugėlos nuomone, „Siemens” įkainiai yra „neadekvatūs realybei”.

Arena – išskirtinė

„Siemens” arena – vienintelė Lietuvoje, įvedusi tokį mokestį. Apie jį tik iš L.T. sužinojęs Kauno sporto halės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Arlauskas nustebo.

„Kiek teko važinėti po pasaulį, tokio dalyko nemačiau”, – sakė buvęs Kauno „Žalgirio” krepšinio komandos kapitonas.

Kaip ir „Siemens” arenos, Kauno sporto halėje vykstančių renginių bilietus platina bendrovė „Tiketa”. Už tai ji iš bilietus perkančio žmogaus pasiima dar papildomą vieną litą. Beje, „Tiketa”, kaip ir „Siemens”, priklauso tai pačiai „Rubicon group”.

UAB „Tiketa” rinkodaros vadovas Martynas Navickas L.T. patvirtino, kad papildomas mokestis imamas tik į renginius „Siemens” arenoje.

Mokestis – nesąmonė

Utenos pramogų areną administruojančios bendrovės „Pram Art” direktorius Eugenijus Teliukas arenos mokestį pavadino nesąmone.

„Apie šį mokestį sužinojau vos prieš mėnesį ar pusantro. Negirdėjau, kad kur nors pasaulyje tai būtų. Arenos mokestis… na, nežinau. Jei bilietą perki į renginį, visi mokesčiai jau įeina į bilieto kainą. Tai vienas iš papildomų mokesčių, kurį nori nenori sumokės vartotojas. Paprasčiau bilietus branginti, o ne skelbti apie mokesčius. Vartotojui tai jau tikra nesąmonė. Pas mus tokio mokesčio nėra ir nežadame įvesti”, – L.T. sakė E.Teliukas.

Turėtų informuoti

Apie papildomą salės mokestį nieko nežinojo ir Klaipėdos koncertų salės atstovai.

„Pas mus nustatyta konkreti suma už salės nuomą, papildomą litą pasiima tik bilietus platinanti bendrovė”, – teigė Koncertų salės vadybininkė Laima.

„Siemens” arenoje įvairius renginius organizuojančios bendrovės „Effectus” direktorė Giedrė Žemaitienė L.T. sakė, kad bendrovė nejaučia papildomo mokesčio. „Siemens” atstovai mums paaiškino, kad toks aptarnavimo mokestis yra visame pasaulyje”, – sakė pašnekovė.

Ji įsitikinusi, kad perkantys bilietus žmonės turėtų būti informuojami apie papildomą mokestį. „Gera idėja, gal ir mums reklamuojant renginius reikėtų pranešti apie papildomus du litus. Tai ypač aktualu perkant pigesnį bilietą – tuomet papildomas mokestis smarkiau pajuntamas”, – teigė G.Žemaitienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.