Statybininkai užtvėrė kelią į svarbias įmones

Liepų gatvės rekonstrukcija daugybės įmonių darbuotojams užtvėrė kelią į miestą.

Neliko tako

Liepų gatvės ir geležinkelio tilto rekonstrukcija dar nežada greitai baigtis. Darbai suplanuoti keleriems metams. Daugybę šių darbų nepatogumų žmonės yra nusiteikę kęsti, tačiau būti visiškai atkirsti nuo čia pat esančio miesto centro jie nenusiteikę.

Nors kelio ženklas teberodo, kur pėstieji gali pereiti į kitą pusę, jau maždaug dvi savaites nebeįmanoma patekti į Liepų gatvę per geležinkelį, nes takas išardytas. Darbininkai tvarko geležinkelio tilto šlaitus.

Po tiltu iš statybinių blokų buvo paklotas laikinas takas pėstiesiems. Tačiau po liūties juos paslėpė balos. Vakar vidurdienį pietų pertraukos metu būrys Vakarų skirstomųjų tinklų darbuotojų laviravo tarp balų ir juos pavojingai lenkusių sunkvežimių, bandydami pereiti sumaitotą gatvę. Vienoje pusėje jiems kelią pastojo neišbrendama bala, kitoje – į visas puses kaušą sukiojęs ekskavatorius.

Jaučiasi įkalinti

Vakarų skirstomųjų tinklų, muitinės sandėlių, geležinkelio dispečerinės darbuotojams artimiausias kelias į namus, net ir pradėjus gatvės rekonstrukciją, būdavo po atnaujinamu geležinkelio tiltu.

Žmonės norėtų skųstis. Gatvės viduryje išraustoje didžiulėje duobėje jau ilgą laiką darbuojasi bendrovės „Hidrostatyba” darbininkai.

Aplink duobę iš abiejų pusių sukinėjasi ekskavatoriai. Todėl pėstiesiems pro juos eiti nesaugu.

„Suprantame, kad gatvę reikia tvarkyti, bet esame įsitikinę, kad dėl to įkalinti žmonių negalima. Jaučiamės būtent įkalinti, nes užuot per kelias minutes pasiekę miesto centrą, turime važiuoti aplinkkeliu”, – telefonu kalbėjo vienos įmonės darbuotoja.

Žadėjo neužtrukti

Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui žinia apie nebeegzistuojantį taką pėstiesiems buvo naujiena. Jis žadėjo dar vakar paskambinti „kam reikia” ir liepti sutvarkyti reikalą.

Bendrovės „Viadukas” Klaipėdos skyriaus viršininkas Juozas Strumskis taip pat nežinojo, kad pėstieji negali saugiai ir neišsitepę patekti į vakarinę Liepų gatvės dalį.

Jis tikino, kad jau šiandien bus pradėtas tiesti pėsčiųjų takas po tiltu. Ketinama papilti skaldos ir ją sutrombuoti. Virš tako po geležinkeliu žadama padaryti maždaug 5 metrų ilgio stogelį, kad nuo sankasos žmonėms ant galvos niekas nebyrėtų.

Tokį taką žadama įrengti per dvi dienas, o rugsėjo pirmąją juo jau leisti vaikščioti žmonėms. Tą pačią dieną buvo planuota viena šaka leisti važiuoti transportui Liepų gatve.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.