Mokesčiai skaičiuojami „iš lemputės”

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje konstatuoja, kad Savivaldybės priimti teisės aktai, kuriais remiantis iš klaipėdiečių renkami mokesčiai už atliekų išvežimą ir kiemų tvarkymą, prieštarauja Vyriausybės nutarimams.

Anot Vyriausybės atstovės Kristinos Vintilaitės, Klaipėdos miesto taryba turėtų patvirtinti konkrečius tarifus.

Savivaldybės administracijos direktorės teigimu, visos problemos bus išspręstos parengus naują daugiabučius gyvenamuosius namus administruojančių bendrovių priežiūros tvarką.

Atliko reviziją

Anot K. Vintilaitės, ji atliko išsamią uostamiesčio Savivaldybės priimtų teisės aktų, reglamentuojančių daugiabučių namų administratorių darbą, reviziją, ir nustatė porą esminių pažeidimų.

„Dabar mokesčio dydis už atliekų išvežimą klaipėdiečiams priklauso nuo administratoriaus susitarimo su konkurso būdu parinktu paslaugų teikėju. Tačiau 2001 metų Vyriausybės nutarime yra numatyta, kad šis mokestis turi būti apskaičiuojamas remiantis Savivaldybės tarybos nustatytais tarifais”, – aiškino K. Vintilaitė.

Vyriausybės atstovei užkliuvo ir tai, kad uostamiesčio valdžia nėra nustačiusi tikslaus daugiabučiams priskiriamų kiemų tvarkymo mokesčio tarifo.

„Tarifas buvo nustatytas 1998-ųjų lapkritį. 2002 metų liepą šis sprendimas buvo iš dalies pakeistas ir numatyta, kad administratoriai už kiemų teritorijų priežiūrą gali imti mokestį, kurio tarifas neviršytų iki tol galiojusio. Taigi miesto valdžia turi nustatyti konkretų tarifą”, – sakė K. Vintilaitė.

Rengia naują tvarką

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė vakar sakė dar nemačiusi K. Vintilaitės raštų ir komentuoti jų negalinti.

„Tačiau mes jau esame įvertinę visus galiojančius Savivaldybės išleistus teisės aktus, reglamentuojančius daugiabučių administratorių veiklą. Visos egzistuojančios problemos bus išspręstos iki metų galo patvirtinus dabar ruošiamą daugiabučius namus administruojančių bendrovių priežiūros tvarką.

„Vyriausybės atstovė galės įvertinti šios tvarkos projektą ir pateikti savo pastabas. Dabar nėra tikslinga ką nors keisti”, – sakė administracijos direktorė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.