Galimybė važiuoti pigiau neapsvaigino

Pastaruoju metu smarkiai pingantis benzinas nepaskatino vairuotojų atakuoti degalinių – kuro suvartojimas neišaugo.

Didmeninė „Mažeikių naftos” parduodamo populiariausio 95 markės benzino kaina nesustodama krenta nuo rugpjūčio 4 dienos. Tada ji siekė 3,13 lito už litrą, o vakar – 2,81 lito. Skirtumas tarp didmeninės ir mažmeninės kainos visą laikotarpį išliko stabilus – apie 30-32 centai.

Didžiųjų degalinių tinklų – „Lukoil” ir „Statoil” – atstovai teigia nepastebintys jokių benzino vartojimo pokyčių.

„Nepastebėjome, kad benzino būtų parduodama daugiau. Gal paprasčiausiai daug kas atostogauja, yra išvykę iš šalies”, – sako „Lukoil Baltija” generalinio direktoriaus pavaduotojas mažmeninei prekybai Romas Turlinskas. Jam antrina ir bendrovės „Statoil Lietuva” Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Anot pašnekovų, jų bendrovės nesiruošia šiuo metu sukaupti daugiau benzino atsargų, kad vėl pradėjus kilti didmeninėms jo kainoms galėtų kurį laiką nebranginti benzino degalinėse.

„Kaupiame tik privalomąsias atsargas. Kaupti papildomas atsargas nėra prasmės – tokiu būdu būtų įšaldomi pinigai”, – teigė S. Mačiukas.

Tokią pat priežastį minėjęs R. Turlinskas akcentuoja ir tai, kad kaupti papildomų atsargų būtų rizikinga ir dėl to, kad benzinas ateityje gali ne brangti, o dar labiau atpigti.

„Statoil” atstovas griežtai nerekomendavo vairuotojams pasinaudojus situacija pradėti kaupti kuro atsargų. Anot jo, netinkamai laikomas benzinas praranda kokybę. Tuo metu R. Turlinskas akcentavo, kad nusprendusiems prisipirkti pigesnio benzino svarbiausia yra itin kruopščiai paisyti saugumo reikalavimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Galimybė važiuoti pigiau neapsvaigino"

  1. B)

    Už 30 centų galima 1,5 km nuvažiuoti 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.