Nuo granatos išgelbėjo kriauklė

Naktį į šeštadienį į vieną Jonavos P.Vaičiūno gatvės penkiaaukštį įmesta kovinė granata „F 1”. Išpuolio taikiniu buvo vieno šio buvusio statybininkų bendrabučio pirmojo aukšto virtuvė.

Sprogimo metu nukentėjo du žmonės. Teigiama, kad viena iš jų – šio buto dvidešimt vienų metų šeimininkė iš Jonavos ligoninės pervežta gydyti į Kauno medicinos universiteto klinikas. Granatos skeveldros sužalojo moteriai nugarą.

Sprogimas prikėlė iš miegų ne tik šio penkiaaukščio bei aplinkinių namų gyventojus, bet ir visų Jonavos teisėsaugos institucijų vadovus. Pastarieji visi be išimties tąnakt apsilankė šio išpuolio Rimkų mikrorajone vietoje.

„Jeigu ne tas laimingas atsitiktinumas, kad granata pataikė į kriauklę, šiandien mes kalbėtume ne apie du sužalotus žmones, o apie keturis, dėl kurių gyvybių grumiasi medikai, o galbūt ir apie tiek pat lavonų”, – įsitikinęs Jonavos rajono policijos viršininkas Vytautas Kaminskas.

Granata per šio buto virtuvės langą švystelta maždaug be dvidešimt trys nakties. Tuo metu virtuvėje vakarojo buto šeimininkai bei jų svečiai – šeimininkės sesuo su draugu. Šeimininkų mažametis vaikas miegojo gretimame kambaryje.

Viskas įvyko akimirksniu. Nors langas buvo praviras, granata įskriejo į virtuvę su visomis stiklo duženomis. Dar nespėjus prisidengti nuo jų, nugriaudėjo sprogimas.

Tik dėl laimingo atsitiktinumo virtuvėn įmesta granata nepataikė nė į vieną sėdinčiųjų užstalėje. Prašvilpusi pro žmones, ji įkrito į kriauklę. Pagrindinė sprogimo banga teko geležiniam jos paviršiui, po apačia esančiai spintelei bei joje laikytoms daržovėms.

Tačiau skeveldros išlakstė po visą virtuvę, kliudydamos du arčiausiai kriauklės sėdėjusius žmones: buto šeimininkę bei jos sesers draugą. (Pastarasis gydosi ambulatoriškai.)

Pirmasis įtariamasis šiuo išpuoliu sulaikytas jau sekmadienį, antrasis – vakar. Neslepiama, kad sulaikymų gali būti ir daugiau.

Nors išpuolis savo braižu primena mafijos atstovų tarpusavio santykių aiškinimąsi, realiausia versija – taip kai kurie trisdešimtmečiai jonaviečiai šiandien sprendžia įsisenėjusius buitinius konfliktus.

Pasak teisėsaugininkų, šio buto dvidešimt šešerių metų šeimininkas iki šiol jų akiratyje nebuvęs. Tai – eilinis Jonavos statybininkas, turintis nedidelį verslą. Yra duomenų, kad prieš kurį laiką jis konfliktavo su keliais jonaviškiais.

Kita versija, kuri taip pat dar neatmesta, siejama su sprogdinto buto šeimininko verslu.

Kad kažkam nei iš šio, nei iš to kilo noras švystelti granatą pro galbūt vienintelį tąnakt visame penkiaaukštyje švietusį langą, už kurio girdėjosi išgėrusiųjų šnekos, mažiausiai tikėtina. Nors Jonavoje kalbama, kad galėjo būti sumaišyti niekuo dėtų žmonių ir „pilstuku” prekiaujančios „bobulės”, įsikūrusios toje pačioje laiptinėje, langai, Jonavos policija tokią versiją atmeta, nors ir pripažįsta, kad šis namas – probleminis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.