Už peilį kišenėje – kalėjimas

Pranešimų apie sužalotus klaipėdiškius bei uostamiesčio svečius policijos darbuotojai gauna kasdien ir tikrai ne po vieną.

Pastaruoju metu policininkams vis dažniau pranešama apie peiliais sužeistus žmones, ypač jaunuosius klaipėdiškius. Tačiau statistiniai duomenys teigia, jog tais peiliais gatvėse dažniausiai pats jaunimas ir švaistosi.

Kiekvieną vakarą į uostamiesčio gatves išeinantys patrulių rinktinės pareigūnai juokauja, kad sulaikytų paauglių ar jaunuolių kišenėse beveik visada galima aptikti du daiktus – mobiliojo ryšio telefoną ir peilį. Dauguma tokių sulaikytųjų dažniausiai teigia, kad peilį jie nešiojasi savigynai. Atseit, laikai dabar neramūs, todėl reikia ginkluotis.

Tačiau tokie paaiškinimai sulaikytiems peilių savininkams dažniausiai nepadeda išvengti baudžiamosios atsakomybės, nes policijos pareigūnai surastus peilius visada siunčia ekspertams. Jeigu pastarieji pripažįsta juos esant ne nekaltais žaisliukais, o ginklais, pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto ginklo laikymo. Gyventojams savigynai išduodami tik šaunamieji ginklai, o peilių kaip savigynos priemonių mūsų įstatymai nešiotis neleidžia.

Jaunieji uostamiesčio gyventojai turėtų įsisąmoninti šią baudžiamųjų įstatymų nuostatą ir peilių kišenėse nesinešioti. Taip būtų galima išvengti ne tik baudžiamosios atsakomybės dėl nešaunamojo ginklo laikymo, bet ir sumažėtų Klaipėdos gatvėse rimtai sužalotų ar netgi nužudytų miestiečių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.