„Alfa.lt”: į šou atvyko naujas mokytojas iš Didžiosios Britanijos

Tiesioginės transliacijos metu žiūrovai iš šou išmetė Jogintą, bet jį pakeitė naujokė – „Baras 2” dalyvė Ieva Naujalytė. Po tiesioginės transliacijos „Alfa.lt” dalyvių laukė staigmena. Sugrįžusius į gyvenamąsias patalpas atsisveikinti su finalo metu iš redakcijos atleistu Jogintu, juos pasitiko nauja konkurentė. Tai jau trečioji Ieva šiame realybės šou, todėl ji bus vadinama Eva.

Penktadienį ant karštųjų kėdžių žiūrovai sėdėjo kolegų nemėgiama Aušra ar dėstytojų kritikuojamas Jogintas. Abu šie dalyviai per savaitę surinko po vienodą skaičių balų, tad savaitės redaktorei Ievai Špečkauskaitei neteko pasinaudoti jai suteikta teise atleisti vieną iš darbuotojų – abu, jos žodžiais, „lūzeriai”. Kad Aušra taps viena iš penktadienio finalisčių, buvo galima nuspėti nesunkiai. Visą savaitę dalyviai jai skyrė neigiamus balus, net neslėpdami, kad vertina ne jos straipsnių kokybę, o remiasi tik asmenine antipatija.

Jogintas nuo pat projekto pradžios sulaukdavo griežtos kritikos tiek iš dėstytojų tiek iš kolegų. Trečiąją savaitę Jogintas akivaizdžiai nuo visko pavargo ir nebeslėpė, kad, nepritapęs prie jauno kolektyvo ir griežtų reikalavimų, nori palikti projektą.

Viso finalo metu balsavimas vyko taškas į tašką. Tačiau sustabdžius balsavimą paaiškėjo, kad žiūrovai vis tik buvo palankesni Aušrai: prieš ją buvo 873, o prieš Jogintą – 940 skambučių.

Prieš atsisveikindamas su visais dalyviais, Jogintas gitara sugrojo paskutinę dainą. „Netikėk, ką priešai suoks, ką kalbės tau svetimi”, – choru pritarė visi dalyviai ir tik buvusiam kolegai uždarius duris, iš karto puolė kamantinėti juos pasitikusios redakcijos naujokės.

Gavęs nemažai kritikos strėlių iš Rūtos Grinevičiūtės, Jogintas neišgirs naujojo dėstytojo pamokymų. Šią savaitę realybės šou „Alfa.lt” pradeda dirbti žurnalistas, politikos komentatorius, knygų autorius Nicholas Jones. Nicholas Jones trisdešimt metų dirbo BBC verslo ir politikos korespondentu, dabar nuolat rengia seminarus ir mokymus žurnalistams bei politinių mokslų studentams.

Nicholas karjerą pradėjo „The Times” laikraštyje. 1970 pradėjo dirbti BBC ir rengė reportažus karščiausiomis temomis. Jo karjeroje – reikšmingi Margaret Tečer Vyriausybės metai, Džono Meidžoro kadencija ir dvi Tonio Blairo rinkimų pergalės.

„Alfa.lt” dėstytojas yra kilęs iš žurnalistų šeimos. Jo senelis buvo vietinio laikraščio žurnalistas, tėvas – vietinio vakarinio laikraščio redaktorius, brolis Georgas dirba Londono „Daily Telegraph” politikos skyriaus redaktoriumi, o dabar ir sūnus Rupertas rašo „The Guardian”.

Realybės šou „Alfa.lt” dalyviams be BBC žurnalisto dar dėsto filosofijos mokslų daktaras Virgis Valentinavičius, Žurnalistikos instituto docentas, humanitarinių mokslų daktaras Žygintas Pečiulis, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas, žurnalistikos magistras Dainius Radzevičius, Filosofijos magistras žiniasklaidos studijose, žurnalistas Rytis Juozapavičius, Naujienų agentūros BNS Verslo naujienų skyriaus vyriausiasis redaktorius Artūras Račas, naujienų tinklalapio „Alfa.lt” vyriausiasis redaktorius Vladimiras Laučius, žurnalistė, dokumentinių filmų autorė Gražina Sviderskytė ir LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.