Tuštėjančiuose kurortuose – pinigų skaičiavimas ir linksmybės

Vasaros sezono pabaigtuvės pajūrio kurortuose vietos gyventojų sutinkamos džiugiau nei poilsiautojų. Anot kultūros centrų darbuotojų, švęsti pilnomis kišenėmis smagiau nei tuščiomis.

Pirmieji vasaros pabaigtuves jau šį savaitgalį paskelbs neringiškiai. Tiesa, užbaigdami vieną sezoną, atidaro kitą – „Bobų vasaros”.

Po beveik savaitės su vasara atsisveikins palangiškiai. Rugsėjo pirmąją jie ne tik reziumuoja prabėgusį sezoną, bet ir pagerbia kurorto moksleiviją.

Vėliausiai pradėję vasaros sezoną šventojiškiai paskutiniai jį ir baigs – į atsisveikinimą su vasara pakvies rugsėjo 8-ąją.

Uždarymą keičia atidarymas

Šeštadienį Neringa paskelbs apie vasaros sezono uždarymą ir „Bobų vasaros sezono” atidarymą.

Neringos miesto savivaldybė, vietos verslininkai bei VšĮ „Muzikos frontas” antrus metus skelbia socialinę, verslo ir kultūrinę iniciatyvą „Bobų vasaros sezono atidarymas”, kviesdami Neringoje ilsėtis visą rugsėjį.

Pasak Neringos savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, visą rugsėjį, kitaip vadinamą bobų vasara, dar galima smagiai atostogauti prie jūros: vanduo būna šiltas, tebeveikia visi Neringos muziejai, o kurortuose sumažėjus poilsiautojų, kainos viešbučiuose, restoranuose ir kavinėse pastebimai nukrenta.

Poilsiaujantiems Neringoje rugsėjį neteks nuobodžiauti – istorijos muziejuje Nidoje bus pristatomi Vilniaus menininkų klubo „Plekšnė” darbai, veiks dailininkės Liucijos Navalinskienės personalinė paroda, vyks XII tarptautinis Nidos tapybos pleneras, skirtas „Brucke” manifesto-programos šimtmečiui, o Juodkrantėje – medžio skulptorių simpoziumas „Raganų kalnas”.

Visą rugsėjį tęsis festivalis „Vox Akademia” renginiai, rugsėjo pabaigoje sporto aistruolių laukia Nidos pusės maratono bėgimas.

Šeštadienį vieno sezono uždarymas, o kito atidarymas bus transliuojamas per Lietuvos televiziją. Beveik 30 proc. auditorijos prie LTV ekranų pernai sutraukusio renginio prodiuseris Šarūnas Miculevičius sako, kad ir šiemet žiūrovų laukia staigmenos, scenoje netrūks dainuojančių moterų, merginų bei …vyrų.

„Jie irgi panoro dalyvauti šitame koncerte. Be to, nenorime, kad mus apkaltintų vyrų diskriminacija, todėl į programą įtraukėme ir jų pasirodymus”, – juokauja prodiuseris.

Į krūvą – susiskaičiuoti pinigų

Palangiškiai ir šventojiškiai vasaros palydoms dar tik ruošiasi: šiuo metu vyksta intensyvūs organizaciniai darbai, derinamos programos.

Anot Palangos kultūros centro direktoriaus Nerijaus Stasiulio, žodžio „uždarymas” vengiama. Palangiškiai, kaip ir Neringos gyventojai, labiau linkę tai vadinti perėjimu į „bobų vasaros” festivalį.

Tradicinė palangiškių šventė rugsėjo 1-ąją skirta reziumuoti nuveiktus darbus bei pagerbti kurorto moksleivius, tad nemažai pramogų ir linksmybių skiriama būtent jiems.

Kol jaunimas linksminsis centrinėje Palangos aikštėje, kiti bus pakviesti į „Kupetą”, kur per humoro prizmę bus bandoma pateikti kultūrinį, socialinį ir ekonominį kurorto gyvenimą.

Apie kurorto pliusus ir minusus bus kalbama ir rimtai, ir juokais. Neatsitiktinai renginys pavadintas „Vasaros atobalsiai”, o dalyviai neturėtų nustebti tarp kitų pamatę ir čeburėkų pardavėjus iš paplūdimio, J. Basanavičiaus gatvės ar Botanikos parko.

Palangos kultūros centro renginių organizatorė Aušra Latonienė juokavo, kad visi palangiškiai jau šeštą kartą bus kviečiami bendrai susiskaičiuoti pinigus. Kiekvienas kurorto gyventojas, anot pašnekovės, privalo dalyvauti šventėje, nes po to ištuštėjusio kurorto laukia ilgi ir ramūs vakarai.

Pabaigtuvės skirtos linksmybėms

Šventosios gyventojai vasaros pabaigtuvių proga žada ir linksmybių, ir fejerverkų, lyg norėdami paneigti, kad vasarą galima palydėti tik pesimistinėmis nuotaikomis.

Anot Šventosios kultūros centro direktorės Rimos Beniušienės, pilnomis kišenėmis švęsti smagiau nei tuščiomis. Jei per sezono atidarymą vietos žmonės mintyse jau planuoja poilsiautojų paieškas, tai pasibaigus vasarai galima atsiduoti linksmybėms.

Į restoraną „Paršelio rojus” susirinksiantys šventės dalyviai susumuos rezultatus, pasveikins daugiausiai nuveikusius ar kitaip pasižymėjusius vietos gyventojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.