Dėl techninės apžiūros – valandos eilėje

Klaipėdos vairuotojai pastebėjo, kad pastaruoju metu ypač padidėjo automobilių eilės į techninės apžiūros centrus, tad laukti kartais tenka net ne vieną valandą.

Tačiau transporto priemones apžiūrinčios įmonės atstovai teigia atvirkščiai – esą prieš rugsėjį žmonės labiau rūpinasi vaikais nei automobiliais.

Pasak techninės automobilių apžiūros centro „Transkona” gamybos direktoriaus Algimanto Idzelio, dešimties metų praktika rodo, kad daugiausia mašinų jų centruose sulaukiama balandžio-gegužės mėnesiais, o mažiausiai – vasaros pabaigoje.

„Birželį, planuodami atostogas, žmonės ruošia automobilius kelionėms, tad klientų sulaukiame nemažai, o prieš rugsėjį norinčiųjų atlikti mašinų valstybinę techninę apžiūrą sumažėja. Turbūt labiau rūpinasi išleisti vaikus į mokyklą nei automobiliais”, – tikina A. Idzelis.

Su tuo, kad pastaruoju metu vairuotojams tenka laukti didelėse eilėse, „Transkonos” darbuotojas nenorėjo sutikti. Jo pastebėjimu, daugiau klientų paprastai pasirodo antradieniais, mat tai susiję su „Regitros” darbu.

„Kadangi „Regitra” pirmadieniais nedirba, tad žmonės, nusipirkę automobilius savaitgalį, važiuoja jų registruoti antradienį, taip pat ir atlikti techninę apžiūrą”, – aiškino A. Idzelis.

Jo tikinimu, daugiau klientų sulaukiama ir šeštadieniais, o darbo dienomis – iki 10 valandos ryto bei po penktos vakaro, kai paprastai baigiasi darbai.

„Bet tai nėra taisyklė. Klientų skaičius – neprognozuojamas dalykas. Kartais nutinka ir taip, kad jau pusę septynių vaikštom be darbo, nors įmonė priima iki aštuonių. Tarkim, per laisvas Žolinių šventės dienas klientų patogumui dirbome, tačiau sulaukėme tikrai nedaug. Tiesiog kartais taip išeina, kad suvažiuoja daugiau žmonių vienu metu, o kartais tuščia”, – sakė „Transkonos” gamybos direktorius.

Beje, A. Idzelis pastebi, kad techninės apžiūros centrai šiemet apskritai sulaukia daugiau automobilių, ir jie naujesni. „Galbūt iš užsienio žmonės turtingesni grįžta”, – spėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.