Klaipėdiečiai rengia legalius dragus

Nelegalių dragų Klaipėdos gatvėse dalyviams siūloma išeitis.

Klaipėdos autoklubas „Degantys ratai” organizuoja legalius dragus „Kėdainių Dragrace” šalia Kėdainių esančiame Daukšių pakilimo take.

Tako ilgis siekia 2000 metrų ir yra net 60 metrų pločio. Asfaltas klotas ant betono plokščių, takas statytas sunkiasvoriams transportiniams lėktuvams kilti.

Tai yra ideali vieta dragų lenktynėms. Kokybiška danga, lieka daugybė vietos „minkštam” stabdymui finišavus ir didžiulė erdvė iš šonų.

Šiuo metu pakilimo takas priklauso privačiai bendrovei, tačiau jos vadovas sutiko jame leisti pabandyti surengti dragus.

Klaipėdos autoklubo „Degantys ratai” įkūrėjas ir „Kėdainių Dragrace” organizatorius Andrius Tiknius teigė, kad pakilimo tako savininkai sutiktų kurti stacionarią drago trasą, jeigu pavyktų įrodyti, kad tai jiems apsimokės komerciškai.

Anot A.Tikniaus, kaip įrodymas ir svarbus argumentas galėtų būti kiek įmanoma gausesnis dalyvių ir žiūrovų būrys per pirmąjį renginį.

„Kėdainių Dragrace” organizatoriai žada pasirūpinti saugumu ir tvarka. Renginyje budės apsauga, greitoji, gaisrinė ir policija.

Planuojama išnuomoti rimtą laiko matavimo įrangą, skirtą dragams, su didele švieslente, kad važiavimo rezultatus galėtų matyti ir žiūrovai, ir patys dalyviai.

„Kėdainių Dragrace” turėtų prasidėti rugpjūčio 26 dieną aštuntą valandą ryto ir baigtis devintą vakaro.

Startinis dalyvio mokestis – 45 litai. Ekipažas – 3 asmenys. Žiūrovo bilietas – 10 litų.

Bilietas su galimybe važiuoti keleivio vietoje greičiausiu dviviečiu automobiliu, vieta VIP ložėje – 20 litų, laimėjusieji skelbiami paskutinių važiavimų metu.

Dėl tikslios lenktynių dieno-

tvarkės bei taisyklių reikėtų kreiptis į Klaipėdos autoklubą „Degantys ratai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.