Dviračio ir automobilio „draugystė”

Klaipėdoje vis dažniau galima išvysti automobilių su pritvirtintais dviračių laikikliais.

Tvirtina ant kablio

Parduotuvėje ,,Laisvės turas” dirbantys Violeta ir Jurijus Popovai teigė, kad dviračių laikikliai atsirado maždaug prieš 6-7 metus.

Jie pastebėjo, kad ši prekė nors ir nepigi, tačiau vis labiau populiarėja. Paklausiausi dviračių laikikliai būna vasarą.

Jų kainos svyruoja nuo 155 iki 380 Lt. Kainų skirtumus lemia dviračio laikiklio rūšis, kurių yra trys.

Dviračių laikiklis, dedamas ant automobilio kablio, yra pigiausias ir sumontuojamas per keletą minučių.

„Mes naudojamės dviračių laikikliu, dedamu ant kablio. Mums tai pigu, greita ir patogu. Ant šio dviračių laikiklio telpa du dviračiai”, – teigė V. ir J.Popovai.

Dviračių laikiklis, kuris montuojamas ant automobilio bagažinės, yra šiek tiek brangesnis – kainuoja apie 200 Lt. Tačiau ant jo telpa trys dviračiai.

Patys brangiausi dviračių laikikliai yra montuojami ant automobilio stogo. Ant jo galima pritvirtinti keturis dviračius, tačiau kiekvienam jų reikia įsigyti skersinius.

Vienas skersinis kainuoja apie 160 Lt. Tokį dviračių laikiklį žmonės įsigyja mąstydami apie ateitį.

Prie tokio dviračių laikiklio galima vežti ne tik dviračius, bet ir valtį, slides. Dviračių laikiklius dažniausiai gamina anglai ir švedai. Klaipėdoje galima įsigyti „Paddy Hopkirk” ir „Mont Blanc” firmų laikiklių.

Pataria netaupyti

Prieš renkantis dviračių laikiklį reikėtų atsižvelgti į tam tikrus niuansus.

Klaipėdiečių Benečių šeima turėjo dviračių laikiklį, kuris buvo tvirtinamas ant automobilio bagažinės. Tačiau dėl šio dviračių laikiklio patyrė nemalonų įvykį. Benečiai važiavo į Palangą atostogauti, ant automobilio buvo pritvirtinti du dviračiai.

Juos sustabdė policija ir nubaudė 20 litų bauda už tai, kad dviračių laikiklis buvo per žemai nuleistas ir dviračiai užstojo automobilio numerius. Jei dviračių laikiklis uždengia numerius, patariama uždėti antrus numerius ant vežamųjų dviračių.

V. ir J.Popovai teigė, kad apie tokius dalykus klientus turėtų perspėti dar parduotuvėje.

Jie pataria žmonėms nepagailėti pinigų dviračių laikikliams ir atsižvelgti į gamintojo firmą, nes kartais žmonės taupydami pinigus nusiperka ne itin gerus dviračių laikiklius už mažesnę kainą.

Ant pigių dviračių lai kiklių pritvirtinti dviračiai kartais nukrenta nuo automobilio stogo, nes neišlaiko silpni dirželiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.