Baldų įmonė įdiegė naują technologiją

Neseniai veikianti Kauno bendrovė UAB „Baltic Furniture Components” pirmoji šalyje pradėjo taikyti naują medienos apdirbimo būdą

Bendrovė „Baltijos baldų grupė” kartu su užsienio partneriais Kaune įsteigusi UAB „Baltic Furniture Components” (BFC), baldų dalis apdoroja naujomis technologijomis. Įmonė gamina vonios, virtuvės, svetainės baldų fasadines dalis kitiems baldininkams.

Bendrovės akcininkai per ateinančius metus tikisi kelis kartus padidinti gamybos apimtis.

Planuoja sparčią plėtrą

BFC oficialus atidarymas surengtas vakar, tačiau cechuose baldų dalys pradėtos gaminti vasaros pradžioje. Įmonė įsikūrė baldų gamyklos „Freda” patalpose.

Kaip „Kauno dienai” teigė bendrovės generalinis direktorius Gražvidas Žadeika, bendrovė gamina tik vonios, virtuvės, svetainės komplektų, stalų ir kitų baldų dalis. „Dabar visą produkciją išvežame į Vokietiją, bet jau pasirašome sutartis ir su Anglijos baldų gamintojais, – sakė G.Žadeika. – Antrajame plėtros etape sieksime gaminius tiekti ir kitoms šalims, taip pat Lietuvos, Rytų Europos užsakovams”.

Šiemet įmonė planuoja parduoti produkcijos už 12 mln. litų. Kitais metais pardavimus planuojama padidinti dvigubai, o 2008 metais pasiekti 40 mln. litų apyvartą.

Šiuo metu bendrovėje dirba 25 specialistai. „Ateityje jų turėtų padaugėti iki 60”, – sakė G.Žadeika.

Taiko gamybos naujoves

Baldininkai į įrengimus investavo 4 mln. litų. „Planuojame įsigyti daugiau įrengimų ir tam skirsime dar 3 mln. litų”, – kalbėjo G.Žadeika. Pasak įmonės vadovo, BFC pirmieji šalyje ėmė taikyti baldų apdailos technologiją. „Iki šiol gamintojai dažydavo baldų paviršius emale, o mes klijuojame polivinilchloridinę plėvelę”, – aiškino jis.

BFC gamybos vadovas Edvardas Miknevičius teigė, kad specialia įranga užklijuota plėvelė atsparesnė garams ir vandeniui nei dažai. „Tai ypač aktualu virtuvės ir vonios baldų komponentams, nes šiose patalpose jie nuolat veikiami drėgmės”, – sakė gamybos vadovas.

Nauja technologija leidžia daug greičiau pagaminti produkciją. „Dabar baldų detalė pagaminama per vieną pamainą, o jei jų paviršius reikėtų dažyti, užtruktume dvigubai ilgiau”, – sakė G.Žadeika.

Idėja steigti naujomis technologijomis baldų komponentus gaminančią įmonę kilo Vokietijos verslininkui Markui Vilkei. Jis tokį fabriką turėjo Vokietijoje, tačiau norėdamas sumažinti gamybos išlaidas nusprendė perkelti veiklą į Lietuvą. Kartu su partneriu iš Anglijos Džordžu Styru ir „Baltijos baldų grupės” akcininkais buvo įsteigta BFC. „Todėl pirmieji mūsų užsakovai ir yra iš tų šalių, kur dirba užsienio investuotojai”, – sakė G.Žadeika.

Specializacija turi gerų perspektyvų

Atidarymo iškilmėse dalyvavęs asociacijos „Lietuvos mediena” prezidentas Viktoras Majauskas mano, kad siauresnę specializaciją pasirinkusios įmonės lengviau prisitaikys baldų gamybos rinkoje. „Tai būdas sumažinti riziką, – sakė jis. – Plataus profilio įmonėms sunkiau surasti užsakovų, tuo tarpu susiaurinę specializaciją gamintojai jų randa greičiau”.

Prezidento nuomone, šiuo keliu pasuks ir daugiau šalies baldų gamintojų. „Pavyzdžiui, BFC gaminamos dureles bus naudinga pirkti virtuvės ir vonios baldus gaminančioms bendrovėms. Joms nereikės didelių investicijų į brangią jų gamybos įrangą, daug paprasčiau įsigyti iš šia veikla besispecializuojančios gamyklos”.

BFC valdanti UAB „Baltijos baldų grupė” dar yra įsigijusi AB „Freda”, AB „Dilikas”, UAB „Wood Team Production” kontrolinius akcijų paketus.

Iš viso „Baltijos baldų grupėje” dirba apie 1,7 tūkst. darbuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.