Vietoj atostogų įspūdžių – cinkuotas karstas

Poilsinė išvyka į Graikijos kurortą kaunietei medikei baigėsi tragiškai – dviejų vaikų motina nuskendo vaikų akyse

Vakar į Lietuvą iš Graikijos Chalkidikės pusiasalyje esančio kurorto parskraidinti penktadienį viename kurorte nuskendusios 43 metų kaunietės Violetos Klikūnienės palaikai.

Kalniečių poliklinikos Vaikų skyriuje gydytoja otorinolaringologe dirbusi moteris nuskendo viešbučio, kuriame poilsiavo, baseine.

Į bendrovės „Novaturas” organizuotą poilsinę kelionę Klikūnienė su dviem nepilnamečiais vaikais savaitei išvyko rugpjūčio 14-ąją. Už keletą tūkstančių litų kelialapį įsigijusiai gydytojai ši kelionė buvo paskutinioji. Kaip nutiko nelaimė, „Novaturo” generalinis direktorius Vidas Paliūnas nekomentuoja. „Esame priversti saugoti visą informaciją apie savo turistus”, – vakar LŽ tepasakė jis.

Dėl tragedijos viešbučio baseine Graikijos policija atlieka tyrimą. Teigiama, jog kai lietuvę kiti poilsiautojai ištraukė iš baseino, ji buvo jau mirusi.

Lietuvos atstovybės Graikijoje ambasadoriaus patarėjas Rimgaudas Lašas LŽ sakė, kad apie nelaimę ambasdadai pranešė žuvusiosios vyras. „Mes tarpininkavome, kad kuo greičiau būtų sutvarkyti dokumentai, reikalingi pargabenti palaikus į Lietuvą”, – teigė diplomatas. Be to, ambasados darbuotojai paprašė „Novaturo” agentės Graikijoje pasirūpinti dviem nepilnamečiais žuvusiosios vaikais. Jie buvo ištikti didelio šoko, nes jų akyse žuvo mama. Vėliau nepilnamečiais rūpinosi skubiai į kurortą iš Lietuvos atvykęs jų tėvas.

Pasak Lašo, dėl baseine nuskendusios moters palaikų pargabenimo į Lietuvą nekilo jokių problemų – ji buvo apsidraudusi, todėl visas išlaidas padengs draudimo bendrovė.

„Šis atvejis ypatingas, nes dar neteko girdėti, kad Graikijoje nuskęstų poilsiautojai iš Lietuvos”, – sakė Lašas. Jo teigimu, panašių nelaimių turizmu garsėjančioje Chalkidikėje pavyksta išvengti ir kitų šalių turistams.

Tai jau antroji skaudi tragedija „Novaturo” darbo praktikoje, kai užsienyje žuvo poilsiautojas. Šių metų sausio pabaigoje populiariame Egipto kurorte, šalia Šarm el Šeicho, Raudonojoje jūroje nuskendo 27 metų vilnietė. Mergina vandens paviršiuje, grožėjosi įspūdingais Raudonosios jūros koralais, žuvimis. Lietuvės kūną rado kateriu plaukioję poilsiautojai. Kaip moteris galėjo nuskęsti itin sūriame vandenyje, neaišku. Greičiausiai ji turėjo kuo nors užspringti.

Prieš keletą metų spauda skelbė apie nelaimingą atsitikimą Turkijoje. Antalijoje poilsiavusi klaipėdietė aktorė žuvo, kai plaukdama kalnų upe iškrito iš plausto ir, susitrenkusi galvą į akmenį, nuskendo. Mergina buvo be šalmo, nes kelionės organizatoriai tikino, kad kalnuose yra saugu ir jie nereikalingi.

Prieš mėnesį dar vienas lietuvis žuvo Norvegijoje. Patyręs 37 metų alpinistas kaunietis Vygantas Jurkštas žuvo Jotusheimeno nacionaliniame parke, nukritęs maždaug nuo 50 metrų uolos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Vietoj atostogų įspūdžių – cinkuotas karstas"

  1. PRO SALY

    Saraskino kontora ta LT .Viename laikrasti vienaip raso kitame kitaip.Paskaitykit L RYTAS.LT

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.