Mįslingasis kadilakas: S. Stalonės ar ne?

Jau keletą mėnesių vienos uostamiesčio automobilių kėbulų remonto bendrovės kieme Šilutės plente stovi limuzinas „Cadillac Fleetwood”.

Neoficialūs šaltiniai teigia, jog kadaise šis 1974 metų gamybos kampuotų formų „amerikonas” priklausė Holivudo žvaigždei Sylvesteriui Stalonei. „Autosalonui” šios informacijos patvirtinti negalėjo niekas.

Rokio Balboa ir Rembo personažais išgarsėjusiam S. Stalonei galimai priklausiusio tipiško aštunto dešimtmečio limuzino atsiradimas Lietuvoje gana proziškas – dabartinis automobilio savininkas švedas per tarpininkus Klaipėdoje bandė suremontuoti šią mašiną. Švedijoje tai daryti būtų buvę per brangu.

Tačiau ir klaipėdiečiai švedui bei jo tarpininkui padėti negalėjo – nuodugniai apžiūrėjus kėbulą paaiškėjo, jog išpuvęs visas stogas, ir jį tektų daryti beveik iš naujo.

Pasak kėbulininkų, limuziną iš serijinio aštuntosios kartos „Cadillac Fleetwood Seventy-Five” modelio prailginusi firma tiems laikams padarė viską gerai, tačiau ne amžinam naudojimui – stogą įveikė laikas.

Kalbama, kad švedas šį kadilaką įsigijo aukcione Jungtinėse Valstijose. Limuzinas (tokiu iki 1983 metų važinėjo ir JAV prezidentas Ronaldas Reiganas) esą priklausęs S. Stalonei. Šiuo metu mašina paženklinta švediškais registracijos numeriais.

Tokius spėjimus iš dalies gali patvirtinti lipdukas su užrašu „VIP Hillcrest Cadillac Beverly Hills” ant priekinio stiklo. Tai greičiausiai yra firmos, gaminusios limuziną, pavadinimas. Beverly Hilsas – Holivudo aktorių „populiacijos” rajonas Los Andžele. Daugiau „atpažinimo” ženklų nėra.

Kita netiesioginė užuomina gali būti siejama su S. Stalonės biografija – minėtais metais, aštuntojo dešimtmečio viduryje, italų kilmės aktorius jau buvo tikra ekrano žvaigždė.

1976 metais S. Stalonę išgarsino filmas „Rocky”, kritikų pripažįstamas geriausiu šio aktoriaus pasirodymu. Ši juosta, atvėrusi S. Stalonei kelią į Holivudo „aukščiausiąją lygą”, buvo apdovanota septyniais „Oskarais”, pats aktorius, beje, tapęs ir filmo scenarijaus autoriumi, buvo nominuotas už vaidybą.

Taigi važinėti limuzinu S. Stalonei priklausė – kitaip tais laikais Holivude jis būtų buvęs nesuprastas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.