„Alfa.lt” vedėjai Rūtai Grinevičiūtei buvo neleista savarankiškai keisti taisyklių

Penktadienio finale žiūrovai iš redakcijos atleido Miglę. Per savaitę surinkusią mažiausiai kolegų ir skaitytojų balsų, kaltinamą padlaižiavimu ir savo nuomonės neturėjimu savaitės finalininkę tiesioginio eterio metu bandė apginti pati šou vedėja.

Finalo metu ant „Akropolio” stogo tvyrojo įtampa. Kaupėsi audra ir, pasak „Alfa.lt” vedėjos Rūtos Grinevičiūtės, žaibavo ne tik dangus, bet ir dalyviai. Vienintelė Miglė, jau apverkusi savo dalią, ramiai sėdėjo ant „karštosios kėdės” ir atrodė susitaikiusi su tuo, kad teks palikti redakciją. „Negali įtikti visiems”, – šiuos Ievos žodžius ji turėtų atsiminti visą gyvenimą.

Pagal redakcijoje galiojančias taisykles, redaktorius turi išrinkti antrąjį kandidatą sėsti ant „karštosios kėdės”. „Geras žurnalistas yra tas, kuris moka atsiriboti nuo emocijų ir dirbti savo darbą. Komandoje yra žmogus, kuris padaryti to nemoka ir tai yra silpnoji grandis, – ištardama Aurelijos vardą aiškino Aušra.

Nei Aurelija nei kiti redakcijos nariais neatrodė nustebinti tokio Aušros sprendimo. Visą savaitę abi merginos nuolat prikaišiojo viena kitai dėl ne laiku ar netinkamai atliekamo darbo, be to Aurelija buvo viena iš aršiausiai kaltinančių redaktorę intrigų kūrimu, neobjektyvumu ir komandos skaldymu.

Daug didesnę staigmeną tiesioginiame eteryje pateikė šou vedėja R. Grinevičiūtė. Jau prasidėjus balsavimui prieš vieną ar prieš kitą finalo dalyvę, ji netikėtai paklausė Aušros, ar ši nesijaučia kalta dėl to, kad Miglė tapo komandos atstumtąja ir buvo atiduota žiūrovų teismui. „Taip, aš jaučiuosi kalta dėl Miglės”, – atsakė redaktorė ir gavusi pasiūlymą susikeisti su ja vietomis, nedvejodama sutiko. Po tokios rokiruotės daugumos redakcijos narių veiduose pasirodė pasitenkinimo šypsenos. „Sakiau, kad redaktorė yra mūsų silpnoji grandis”, – replikavo Ieva. Suradusi teisybę, džiaugėsi ir šou vedėja. Tačiau neilgam.

Per reklaminę pertraukėlę atskubėję kūrybinės grupės nariai visiškai neatrodė patenkinti vedėjos savivale. Išklausiusi priekaištų, jog taip paprastai šou taisyklių keisti negalima, balsavimas jau yra prasidėjęs ir viskas turi stoti atgal į vietas, Rūta atsiprašė redakcijos narių bei žiūrovų ir vėl pakvietė balsuoti prieš Miglę arba prieš Aureliją.

Gavusios paskutinį žodį kreiptis į žiūrovus, finalo dalyvės sureagavo skirtingai. „Žmogus, su kuriuo aš bendravau, – turėdama omenyje Aušrą nedrąsiai pradėjo Miglė. – Parodė man, kokia aš silpna. Aš pati balsuočiau prieš save”. Tuo tarpu Aurelija, kreipdamasi į publiką, teigė, kad atėjo čia tikrai neregzti intrigų, o mokytis ir dar tikrai parodė ne viską, ką gali.

Užtarimo Miglė nesulaukė ir iš kolegų . Skirmantas kvietė ją pagalvoti, ar ji pati galės čia likti po to, kas įvyko. „Tu turi apsispręsti, kieno tu pusėje”,- ragino ir Augustas.

Kad neapsisprendimas nėra vertinamas parodė ir žiūrovai. Prieš Aureliją balsavo 422, o prieš Miglę – 914 žiūrovų. Liūdnai atsisveikinusi su visais, išskyrus Aušrą, Miglė visiems laikams atsisveikino su redakcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.