Vapsvos kėlė grėsmę darželinukams

Neįprastą vapsvų naikinimo misiją ketvirtadienį teko atlikti Panevėžio ugniagesiams. Pareigūnai naikino sanatorinio vaikų darželio „Pušynėlis” pamatuose esantį vabzdžių lizdą.

Alyvų gatvėje esančiame sanatoriniame vaikų darželyje šiuo metu neaidi vaikų klegesys: vasarą vaikai atostogauja. Darželio išorė ir vidus remontuojami, gražinamasi ir atsinaujinama laukiant Rugsėjo 1-osios.

Pastebėjo darbininkai

„Vaikų sveikatai pavojingus vabzdžius pastebėjo pamatus remontuojantys darbininkai. Iš vienos įtrūkusios pamatų vietos ne tik sklido zvimbimas, bet ir skraidė geltonų vabzdžių spiečius. Anksčiau nieko panašaus nebuvo, matyt, vapsvos sujudo pradėjus remontą”, – PB sakė darželio direktorė Regina Blauzdienė.

Direktorė neslėpė sutrikusi, nes nežinojo, į ką kreiptis pagalbos. „Buvau tikra, jog vabzdžius, apie kurių pavojingumą visur kalbama, reikia naikinti kuo skubiau, kol dar darželyje nėra vaikų”, – teigė vadovė.

Ugniagesiai naikino vapsvas

R.Blauzdienė visų pirma paskambino Deratizacijos tarnybai. Tačiau šios tarnybos darbuotojai vabzdžių nenaikina. Darželio vadovei buvo pasiūlyta bandyti pagalbos ieškoti pas Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesius.

„Paskambinus ugniagesiams ir pasiguodus apie netikėtai atsiradusią problemą, išgirdau, kad reikia nusipirkti vabzdžių naikinimo priemonių, o toliau viskuo pasirūpins pareigūnai. Ketvirtadienio rytą ugniagesiai išpurškė vapsvų lizdus. Darželį remontuojantys darbininkai teigia matę vėl skraidančius vabzdžius”, – pasakojo direktorė.

Kova nebaigta

R.Blauzdienė nerimavo, kad pavojingi vabzdžiai vėl neatsirastų. Direktorė neslėpė, kad vapsvos gali pakenkti įstaigos prestižui, ir panevėžiečiai bijos į ją leisti atžalas. „Galiu visus užtikrinti, kad iki rugsėjo bet koks galimas vaikų sveikatai pavojus bus pašalintas”, – teigė direktorė.

Šiemet Lietuvoje buvo pastebėtas didelis vapsvų aktyvumas. Alergiškam žmogui, o tuo labiau vaikui, vapsvos įkandimas gali būti labai pavojingas, net mirtinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.