G.Beresnevičių policininkai vežė bagažinėje

Aiškėja tikslesnės garsaus rašytojo, mokslininko, religijotyrininko Gintaro Beresnevičiaus mirties aplinkybės. Vienas šio įvykio liudininkų LNK „Žinioms” tvirtino, kad neblaivus G.Beresnevičius policijos patrulių buvo įgrūstas į automobilio bagažinę.

Nors policijos atstovai teiga, kad G.Bresnevičius mirė atvežtas į nakvynės namus „Sala”, įvykio liudininkas tikino, kad mokslininkas nebūtų sugebėjęs išlipti iš automobilio.

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys negali nei paneigti, nei patvirtinti, kad G.Beresnevičius buvo gabenamas tinkamai. Ministras pridūrė, kad kol nebus tyrimo rezultatų, nekomentuosiąs tokių pareiškimų.

„Tokius išankstinius parodymus reikėtų vertinti atsargiai. Konkrečius vertinimus bus galima pateikti tik tada, kai bus aiškūs tyrimo rezultatai. Esu įsitikinęs, kad pareigūnai nepažeidė įstatymų ir laikėsi nustatyto reglamento. Reikia gerbti kiekvieno žmogaus teises ir orumą”, – kalbėjo R.Šukys.

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai perėmė ir tęs ikiteisminį tyrimą dėl G.Beresnevičiaus mirties fakto.

„Tyrimo metu reikės įvertinti policijos pareigūnų, transportavusių G. Beresnevičių, veiksmus, todėl, siekiant išvengti šališkumo, ikiteisminis tyrimas bus atliekamas Vilniaus apygardos prokuratūroje”, – sakė generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

2006 m. rugpjūčio 6 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl G. Beresnevičiaus mirties vykdė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai, rašoma Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.

Anksčiau skelbta, kad žinomas religijotyrininkas mirė rugpjūčio pradžioje sostinės nakvynės namuose „Sala”, į kuriuos buvo atvežtas iš Sirvydo gatvės. Prieš vidurnaktį baro „Trečias brolis” darbuotojai policijos prašė pagalbos nuraminti bare triukšmaujantį neblaivų vyrą.

Atvykus pareigūnams, jis jau buvo išėjęs į gatvę, kur buvo sulaikytas ir nuvežtas į T.Kosciuškos gatvėje esančius nakvynės namus. Čia, tik išlipęs iš policijos automobilio, jis mirė. G.Beresnevičius su savimi dokumentų neturėjo ir į morgą buvo išgabentas kaip neatpažintos tapatybės vyras.

Vidaus reikalų ministras R.Šukys nurodė Policijos departamentui atlikti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų vežant į nakvynės namus G.Beresnevičių.

Ministras BNS sakė neturįs jokio pagrindo abejoti pirminėmis teismo medicinos ekspertų išvadomis, kad G.Beresnevičius mirė savo mirtimi, tačiau norįs šiuo patikrinimu išsklaidyti visuomenėje kilusias abejones, kad žinomą rašytoją į nakvynės namus gabenę policijos pareigūnai netinkamai vykdė savo pareigas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "G.Beresnevičių policininkai vežė bagažinėje"

  1. Sovijus

    Keista, kad niekas iki šiol nepagalvojo nustatyti, kaip buvo gabenamas miręs žmogus. Niekas nebuvo pradėjęs jokio IŠSAMAUS tyrimo. Cituoju „Kauno dienos” informaciją: „Pasak prokuroro, pradėti atskirą tyrimą dėl patrulių veiksmų nėra jokio pagrindo. Vilniaus 3-iojo policijos komisariato, pradėjusio tyrimą dėl G.Beresnevičiaus mirties aplinkybių, viršininkė Liucija Borusevičienė buvo dar konkretesnė: “Dėl ko pradėti tą tyrimą – dėl to, kad pareigūnai atvyko laiku?”
    O juk „Liet.ryto” komentaruose liudininkas ne kartą sakė apie bagažinę, buvo komentuotojų, kurie tvirtino matę policininkų smurto veiksmus. Bet iš anksto buvo paskelbta, kad „G.Beresnevičius mirė savo mirtimi”. Bėda ta, kad visi mirštame kartą ir ta mirtis (net ir smurtinė) yra savo mirtis. Tik kai kuriems ta savo mirtis atsiunčiama per anksti. Manau, kad būtent toks ir G.Beresnevičiaus atvejis. Šio įvykio tyrimas būtinas. Svarbiausia, kad tyrimas būtų viešas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.