„Išsiskyrimas” – slėpkit Aniston nuo Vono

Romantinė komedija? Ne visai. Melodrama? Jau panašiau. Drama? Gali būti ir tai. Kažkas tarp „Rouzų šeimos karo” ir „Pono ir Ponios Smitų”. Istorija apie du prietrankas, kurie skyrėsi, kad… gyventų ilgai ir laimingai. Kad suprastų, jog skirti vienas kitam. Gražu. Ir kartu nuobodu. Juk eidamas į „Išsiskyrimą” viena ausimi tikrai girdėjai, koks scenarijus. Tai ką žiūrėti, kokių netikėtumų laukti? Ne trileris, tad lieka tikėtis sąmojingų situacijų ir iš koto verčiančių dialogų. Juodo humoriuko.

Į „Slėpkit pamerges” taip pat keliavau maždaug žinodamas, kas prie ko. Ruošiausi užsnūsti – tik kur tau. Pilnos kelnės juoko vos į Vinsą Voną ir Oveną Vilsoną pasižiūrėjus. Iki šiol negaliu susilaikyti neprunkštelėjęs kurį nors iš jų ekrane pamatęs.

Tačiau „Išsiskyrime” Vinsas Vonas ne ypač sėkmingai sau randa vietą. Yra kelios šmaikščios scenelės pasireikšti komiko talentui, bet ne daugiau. Scenarijus reikalauja labiau susitelkti į charakterį.

Žinoma, kai Dženifer Aniston verkia, negali tuo netikėti. Negali netikėti tuo, kaip pradžioje herojai vienas kitą morališkai suvalgo. Po to kenčia. Tvarko gyvenimus atskirai, tačiau viename bute. Viskas pusiau. Bet ir sėdėdamas kitoje sofos pusėje gali mylėti. Net tą, kuris ne taip seniai įgriso iki gyvo kaulo.

Ir vaidina Vonas su Aniston. Ir trukdo vienas kitam. Kuria atmosferą, kelia užuojautą.

Porelę norėta paversti publikos numylėtiniais. Kad sėdintys anapus ekrano nuoširdžiai išgyventų.

Režisierius Peitonas Rydas, ankstėliau sukūręs nei šiokią, nei tokią retro komediją „Šalin meilę”, suka ir suka ratus aplink du jausmų vandenyne skęstančius žmones. Kaip ryklys filme „Palikti vandenyne”.

Intrigos – nulis. Smagumo… Linksmiausias scenas galima pasižiūrėti reklaminiame filmuke – ir šiaip po jo visa istorija aiški.

Neaišku tik kaip reaguoti. Ar juoktis, ar verkti.

Siužetas kažkoks yra, tačiau ne ten sukamas ir ne tai iš jo išspaudžiama. „Išsiskyrimas” nenutolsta nuo paprasčiausių televizijos „sit-komų”. Buitinė melodramėlė su keliais kažkur girdėtais „bajeriukais”.

Nuoširdžiai rekomenduoju DVD palaukti, didelis ekranas šiam filmui net trukdo.

Nors pasaulio kino teatruose beveik 200 milijonų dolerių surinkta. Matyt, veikia „Slėpkit pamerges” sindromas. Arba Vinso Vono ir Dženifer Aniston sužadėtuvės realiame gyvenime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.