Tarp žemės ir dangaus

Paskraidyti oro balionu – neabejotinai didelis malonus. Išbandyti šią pramogą ryžtasi vis daugiau padangių mėgėjų.

Nors pirmieji oro balionai pakilo į dangų prieš kelis šimtmečius, ši romantiška transporto priemonė ne ką mažiau žavi ir šiandien. Tie, kas nors kartą atsiplėšė nuo žemės oro balionu, nepajėgs pamiršti patirtų įspūdžių kone visą gyvenimą.

Oro balionu gali skristi kiekvienas, o pasirinkus tinkamą starto vietą, galima praskristi virš įdomių vietų, jas nufotografuoti, nufilmuoti ar tiesiog jomis pasigrožėti.

Skraidyti oro balionu daugeliui tapo išskirtinis laisvalaikio praleidimo būdas, šventės akcentas arba puiki dovana. Pastaruoju metu dovanoti tokias dovanas artimiesiems ar draugams pamėgo verslininkai, šou verslo atstovai, ekstremalaus sporto mėgėjai. Paskraidyti oro balionu ypač mėgsta vestuvininkai. Tai tarsi savotiškas santuokos sutvirtinimas. Beje, kai kurios meilės apakintos porelės, pakilusios oro balionu, danguje mylimajam arba mylimajai prisiekia amžiną meilę.

Skrydžiai virš vaizdingų vietovių

Lietuvoje pavasarį, vasarą bei ankstyvą rudenį oro balionai kyla anksti rytą arba likus 1-2 valandoms iki saulėlydžio. Žiemą skraidyti oro balionu įmanoma visą dieną.

Oro balionai gali startuoti iš bet kokios pakankamai didelės ir apsaugotos nuo vėjo aikštelės ar pievos. Vilniuje oro balionai dažniausiai kyla iš Vingio bei Kalnų parko, kitų tam tinkamų vietų. Kaune išskrendama dažniausiai iš Santakos arba Aleksoto. Jei šios vietos norinčiųjų paskraidyti netenkina, oro balionus nuomojančios firmos gali atvykti į bet kurią pasirinktą Lietuvos vietą.

Kadangi oro balionu įmanoma skristi tik pavėjui, ganėtinai sunku iš anksto sudaryti tikslų skrydžio maršrutą. Tačiau pasirinkus tinkamą starto vietą, pilotas norinčiuosius paskraidins virš Trakų pilies, Vilniaus senamiesčio stogų ar virš kitų įdomių vietų.

Įdomu, bet brangoka

Oro balionai paruošiami skrydžiui per 20-30 minučių, pats skrydis trunka iki pusantros valandos. Oro balionai gali skristi tiek vieno metro, tiek ir kilometro ar net dar didesniame aukštyje. Be to, skristi oro balionu galima ne tik esant giedrai – svarbiausia, kad būtų silpnas vėjelis prie žemės ir oras be kritulių.

Oro balionai kyla ir leidžiasi gana lėtai, todėl ekipažas nepajus nemalonių pojūčių, kokie paprastai patiriami skrendant lėktuvu. Skrendantį oro balioną visada lydi automobilis ir po skrydžio grąžina balioną ir juo skridusiuosius į starto vietą. Be to, pirmą kartą pakilusiesiems oro balionu po vadinamojo įšventinimo į oreivius įteikiami skrydžio diplomai.

Iš karto oro balionu gali skristi iki 4 žmonių, neskaitant piloto. Tiesa, skrydžio kaina vidutines pajamas gaunančiam žmogui gali pasirodyti gana didelė – 400 litų keleiviui. Vis dėlto sumokėjus šiuos pinigus ilgai išliekantys įspūdžiai – garantuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.