„Atika” ragina mamą patraukti rankas nuo rokenrolo

„Šalin rankas nuo rokenrolo, mama!” – šitokiu provokuojančiu pavadinimu pasaulį sveikina oficialus Klaipėdos ironiško roko grupės „Atika” albumas, pasirodysiantis rugsėjį.

Į jį, anot grupės lyderio Dariaus Žvirblio, sudėtos vadinamojo „arena rock” stiliaus dainos – nuotaikingos ir energingos, kurių priedainius žmonės galėtų dainuoti sykiu per koncertus. Yra ir kelios romantiškos baladės. Viena jų – „Prieblandoj. Tyliai” – jau pasiekė radijo stotis eteryje kaip albumą pristatantis singlas.

Nuo dainuojamajai poezijai artimesnio stiliaus „Atika” žengė poproko link, tačiau gitaros, pasak Dariaus, albumo kūriniuose skamba aštriau nei bet kada anksčiau.

„Firminių” „Atikos” šmaikščių rimų ir taiklių pastebėjimų mėgėjai gali būti ramūs – jų ir šiame darbe apstu.

Čia ir aliuzijos į šalies muzikinių kalvių kalamas žvaigždes – leidybininkų sėkmės pasagas, pigiais triukais garantuojančias akimirkos šlovę ir pelną, ir užuominos į žiniasklaidos eskaluojamas asmeninio gyvenimo būtas nebūtas peripetijas, ir protestas prieš vartotojišką kultūrą, suniveliuotas vertybes, provincialo susidūrimą su didmiesčio kultūra, ir dar daug temų, kurios šiaip jau šalies popmuzikoje gvildenamos retai.

„Kai kur pasityčiojimas užtušuotas ir atrodo kaip rimtas pareiškimas”, – šypteli Darius.

Prie disko su pertraukomis dirbta dvejus metus, per kuriuos grupė nesyk buvo pranešusi, kad štai „jau jau” pabaigs albumą. Tačiau paskutinis kūrinys, patekęs į jį, įrašytas praėjusį vasarį. Muzikantų kaita vis neleisdavo padėti taško.

„Ta pati kaita lėmė, kad albumas labai įvairiaspalvis – prie jo dainų dirbo trys skirtingi gitaristai. Esu patenkintas jo muzikine kokybe. Jame pažengta į priekį profesionalumo požiūriu”, – sakė Darius.

Albume, kurio prekybos centruose ir muzikos prekių parduotuvėse galima teirautis jau rugsėjį, bus ir „bonus track” – daina „Drambliukas atsisveikina”. „Apie išvykstantį cirką penkiamečio lūpomis”, – paaiškina Darius.

Ar šiuo albumu su klausytojais atsisveikina ir „Atika”? Kol kas neaišku. „Grupėje likome dviese su būgnininku Audriumi. Gali būti, kad šis albumas bus pirmas ir paskutinis mūsų, kaip grupės, leidinys, – sako Darius.

– Aišku, geri atsiliepimai, kurių sulaukiame iš savo gerbėjų, veikia kaip stipriausias narkotikas: jei reikia mūsų muzikos – turėsite! Tačiau dabartinė situacija neleidžia švaistytis pažadais. Kad ir kaip būtų, koncertų turą surengti planuojame.”

„Atika”, kaip dviejų muzikalių Klaipėdos universiteto studentų grupė, susikūrė apie 1996-uosius. Per beveik dešimtmetį trukusią veiklą grupėje grojo įvairioms stilistinėms kryptims atstovaujantys muzikantai – nuo gitaristų iki violončelininkų. Kolektyvas buvo įvertintas studentiškų grupių, dainuojamosios poezijos ir netgi krikščioniškosios muzikos festivaliuose.

Nors albumas bus pirmasis grupės diskografijoje, iki šiol jos nariai savo lėšomis buvo įrašę ir išleidę keturis demonstracinių įrašų diskus: „Karvė ir kosmonautai”, „Caro nebuvo”, „Po visko” bei akustinio koncerto įrašą „Žolių vaikai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Atika” ragina mamą patraukti rankas nuo rokenrolo"

  1. super

    super grupė 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.