Kaip malšinti skrandžio skausmus

Skrandžio skausmai gali kamuoti dėl įvairių priežasčių. Neretai jie pasireiškia dėl pernelyg didelės nervinės įtampos. Galima pabandyti juos malšinti naminiais vaistais. Bet jeigu šie vaistai nepadeda, reikia kreiptis į gydytoją, kad nustatytų tikslią skausmų priežastį ir ją pašalintų.

Valerijonų lašai

Spiritinio valerijonų antpilo galima nusipirkti vaistinėje. Jis padeda numalšinti nervinės įtampos sukeltus skrandžio skausmus. Rekomenduojama vartoti po 20-30 lašų, sumaišius su nedideliu kiekiu vandens. Galima vartoti 3-4 kartus per dieną.

Šildyklė

Šildyklė mažina raumenų įtampą ir kartu malšina skausmą. Guminė šildyklė pripilama pakenčiamos temperatūros vandens, suvyniojama į rankšluostį ir uždedama ant skrandžio srities.

Jonažolių aliejus

Šis aliejus ramina sudirgusį skrandį. Rekomenduojama jį vartoti po 1-2 šaukštelius per dieną. Kadangi jonažolės preparatai didina odos jautrumą šviesai, juos vartojant reikia vengti tiesioginių saulės spindulių.

Šieno pabiros

Drobinis maišelis priberiamas šieno pabirų, 15 minučių pamirkomas verdančiame vandenyje, nuspaudžiamas, suvyniojamas į servetėlę, uždedamas ant skaudamos vietos, prispaudžiamas vilnone skara ir palaikomas, kol ataušta.

Kmynų trauktinė

Šis antpilas efektyviai malšina nervinės kilmės skrandžio sudirgimą. 50 g maltų kmynų sėklų užpilama 3/4 l kvietinės degtinės, 10 dienų palaikoma tamsioje vietoje, periodiškai suplakant, perkošiama ir vartojama po šaukštą 1-2 kartus per dieną, kamuojant skrandžio skausmams.

Dėmesio: esant priklausomybei nuo alkoholio, šio antpilo vartoti negalima.

Melisų arbata

Melisų arbata ne tik ramina skrandį, bet ir gydo meteorizmą. 6 šaukšteliai smulkintos džiovintos žaliavos (arba 2 saujos šviežių lapų) užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens, 10 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.