Per vienerius metus – dvi garbingos taurės

FK „Ekranas” praėjusį savaitgalį dalyvavo tarptautiniame Baltijos šalių futbolo čempionų turnyre, kuris buvo rengtas antrą kartą. Panevėžio ekipa, kaip ir prieš dvidešimt metų, vėl tapo analogiško turnyro taurės savininke. „Ekranas” šiais metais iškovojo jau du prizus – tapo Baltijos turnyro nugalėtojas bei laimėjo Lietuvos futbolo Super taurę.
Panevėžio „Ekranas” iškovojo Baltijos taurę, dėl kurios varžėsi trijų Baltijos šalių čempionai. Pirmose rungtynėse Lietuvos čempionai net 6:4 (1:1) įveikė praėjusio sezono Estijos čempionus FC TVMK futbolininkus.

Pirmosiose rungtynėse, kurios vyko praėjusį ketvirtadienį, susitiko FHK „Liepojos Metalurgs” ir Estijos čempionai. Rungtynės baigėsi šeimininkų pergale 2:0. Tad mūsų komandai, siekusiai iškovoti pagrindinę taurę ir 5000 latų prizą, kitą dieną su Latvijos čempionais Liepojos „Metalurgs” futbolininkais užteko sužaisti lygiosiomis, o estus reikėjo įveikti dviejų įvarčių skirtumu. Panevėžiečiai savo užduotį įvykdė.

Pirmasis rungtynių kėlinys baigėsi lygiosiomis 1:1, nors jau 9-ą dvikovos minutę estai po tolimo Nikolajaus Mašitševo smūgio į viršutinį vartų, kuriuos saugojo „Ekrano” veteranas Arvydas Skrupskis, kampą pirmavo estai. Tačiau kėlinio pabaigoje rezultatą išlygino Egidijus Varnas. Antrajame kėlinyje „Ekraną” į priekį išvedė Povilas Lukšys. Netrukus po keitimo aikštėje pasirodęs Donatas Petrauskas dar labiau užtikrino panevėžiečių persvarą – 3:1. Po trečiojo panevėžiečių įvarčio pirmojo rungtynių įvarčio autorius sušvelnino rezultatą – 3:2.

Po kelių minučių varžybų teisėjas už šiurkštų žaidimą baudos aikštelėje skyrė 11 metrų baudinį į estų vartus, kurį sėkmingai realizavo komandos kapitonas Mantas Savėnas ir rezultatas vėl tapo naudingas mūsų komandai – 4:2. Tačiau 67-ą dvikovos minutę estai rezultatą vėl sušvelnino – 4:3, bet ekraniečiai jau po minutės vėl padidino persvarą – 5-ąjį ir 6-ąjį įvarčius (pastarajį – nuo 11 metrų žymos) pelnė Vitalijus Kavaliauskas.

Po sėkmingo Kavaliausko smūgio į estų vartus Estijos čempionų ekipos žaidėjas Viktoras Dobrecovas pelnė dar vieną įvartį ir rungtynių rezultatas tapo 6:4 „Ekrano” naudai. Per likusį laiką nė vienai komandai nebepavyko pasižymėti. Taip rungtynės ir baigėsi. Šis rezultatas buvo naudingas mūsų vienuolikei, kadangi, norint iškovoti taurę, ekraniečiams kitos dienos rungtynėse su Latvijos čempionato nugalėtojais užteko sužaisti lygiosiomis. Taip ir įvyko.

Tikslą pasiekė

Antrose rungtynėse panevėžiečiai 1:1 sužaidė su Liepojos „Metalurgs” ir taurės savininkais tapo dėl geresnio įvarčių santykio, tiksliau – dėl didesnio įmuštų įvarčių skaičiaus.

Latviai po 1-ojo kėlinio pirmavo, tačiau 2-oje dvikovos dalyje, 64-ą minutę, Vitalijus Kavaliauskas po gražios „Ekrano” kombinacijos pelnė išlyginamąjį įvartį. Šias rungtynes baigė devyniolika žaidėjų. Dar pirmame kėlinyje už dvi geltonas korteles iš aikštės buvo išvaryti du „Ekrano” žaidėjai Aurimas Kučys ir Povilas Lukšys, nes kartu su vienu „Metalurgs” žaidėju susistumdė aikštėje.

V.Kavaliauskas su trimis įvarčiais tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Pralinksmino žiūrovus

Po Baltijos taurės turnyro Panevėžio „Ekrano” treneris PB sakė: „Iškovotas titulas, kaip ir visi kiti, yra reikšmingas. Pirmosios rungtynės įdomios buvo gal tik žiūrovams, nes šie pamatė daug įvarčių. Nenoriu teigti, kad tiek mes, tiek varžovai žaidė be gynybos, o tik siekė pelnyti įvarčius. Buvo visko – ir kovos, ir įdomių futbolininkų sprendimų. Dėkoju gerbėjams, kurie, nepaisant atstumo, atvyko mūsų palaikyti. Antrosios rungtynės buvo daug sunkesnės, nors jau žinojome, kad užtenka lygiųjų. Šioje dvikovoje parodėme charakterį – žaisdami devyniese prieš dešimt sugebėjome išlyginti rezultatą ir apsiginti. Kita vertus, varžybų organizavimas paliko gerą įspūdį, tačiau nepritariu varžybų reglamentui – per sunku žaisti dvi dienas iš eilės, kai tuo tarpu latviai ilsėjosi visą dieną. Gaila, kad buvo traumuoti du žaidėjai – Paulius Grybauskas ir Gediminas Paulauskas (P.Grybauskas susižeidė petį paskutinėse A lygos rungtynėse su „Atlantu”, o G.Paulauskas treniruotės metu susimušė koją, – aut. past.). Pirmose rungtynėse pralinksminome publiką, jiems turėjo rungtynės patikti”.

Po turnyro nugalėtojai dvi dienas ilsėjosi. Po trumpo poilsio vakar vakare „Ekrano” futbolininkai surengė treniruotę, o šį šeštadienį Panevėžyje žais Lietuvos A lygos čempionato rungtynes su „Vilniaus” klubu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.