Autografas ant trauklapio

Slapyvardžiu Mama Rock’n’Roll ir peroksidiniu peruku dangstosi Laima Tamulytė. Vos įsiveržusi į Lietuvos popmuzikos sceną dainininkė sulaukė sėkmės – jos debiutinis albumas parduotas 12 tūkst. tiražu.

Pašnekesį jaukioje Vilniaus kavinukėje pertraukia skambutis į Laimos Tamulytės telefoną, ir kelioms minutėms atsiprašiusi ji išlekia pasiimti vakaro koncertui atvežtų sceninių drabužių. Grįžusi pasakoja apie tai, kaip kadaise kūrė savo įvaizdį rausdamasi spintoje.

Drabužiai iš spintos

Dainavimas ir scena Laimai niekada nebuvo svetima. Jau nuo studijų laikų ji vesdavo įvairius renginius, vėliau trejus metus dirbo karaokės vakarėlių vedėja. Vis dėlto Laima sako, kad šiokį tokį jaudulį, pirmą kartą užlipusi į sceną kaip dainininkė, jautė. „Jeigu kiekvienąkart eidamas į sceną visiškai nesijaudinsi, tai geriau visai ten neiti. Turi būti nors menkas jauduliukas”, – įsitikinusi smagių dainų atlikėja.

Tiesa, Mama Rock’n’Roll nėra naujas personažas, jau keletą metų ši stambi blondinė sukasi Lietuvos pramogų pasaulyje. Laima prisimena, kad kadaise viename Vilniaus klube turėjo vesti vakarėlius su įvairiausiomis atrakcijomis. Reikėjo sugalvoti, kaip apsirengti ir kuo prisistatyti. Pasikuitusi pilnoje sceninių kostiumų spintoje Laima rado tamsiai raudoną suknelę smulkiomis gėlytėmis, šviesių plaukų peruką ir didelius akinius nuo saulės. Vaizdas veidrodyje buvo nepamirštamas. „Atrodžiau kaip „mamka”. Bet slapyvardžiui Mama dar trūko energijos. Svarsčiau apie Mamą Jazz, bet pagal mano charakterį šis apibūdinimas buvo kiek per ramus”, – pasakoja Laima. Taip bežiūrėdama į savo atvaizdą veidrodyje Laima ir sugalvojo, kad Mama Rock’n’Roll bus pats tinkamiausias vardas jos personažui ir klubo vakarėliams. „Įsivaizdavau energingą išėjimą į sceną rokenrolo muzikos ritmu”, – prisiminimais dalijasi dainininkė, o nuo jos veido viso pokalbio metu nedingsta šypsena.

Draugas ir vairuotojas

Pradėjusi dainuoti Laima nesiorientavo į konkrečią auditoriją, o stengėsi rinktis linksmas bei energingas dainas, tai yra tokias, kokias pati mėgsta. Pasak jos, daugelis dainininkų stengiasi būti „stingais” ar „robiais viljamsais”, bet ji nenorėjo vaidinti kažko. Laima teigia visada labai laukianti ir teigiamai priimanti protingą bei argumentuotą kritiką, o perdėtų liaupsių nevertinanti.

Netikėtą debiutinio albumo sėkmę Laima apibūdino vienu žodžiu – netyčia. Geriausiu atveju ji tikėjosi, kad bus nupirkti kokie penki tūkstančiai egzempliorių. Laima juokiasi, kad yra girdėjusi piktus liežuvius malant, neva ji ir jos komanda pasiėmę paskolą ir patys nupirkę nemažą kiekį albumų.

Kalbėdama apie asmeninį gyvenimą dainininkė neslepia, kad jai pradėjus koncertuoti santykiai su draugu tapo įtempti, nes dėl darbų rečiau matydavosi. „Buvo dvi išeitys: arba eiti skirtingomis kryptimis, arba bandyti susigyventi. Bet viskas baigėsi kur kas paprasčiau: išėjome tik į atskirus kambarius”, – juokiasi Laima. Dabar atlikėjos gyvenimo draugas tapo asmeniniu visos grupės vairuotoju ir nesutarimai išnyko: daug laiko praleisdami kartu jie nebesipyksta.

Meškerė, gėlės ir… buitinė technika

Paklausta apie laisvalaikį linksmų plaučių savininkė pokštauja: „Nei su parašiutu šokinėju, nei varles valgau. Ilsiuosi kaip ir kiekvienas jaunas žmogus: su draugais į gamtą išvažiuoju ir dar labai mėgstu visokius sveikatingumo klubus, ypač Vilniuje”. Laima nuo vaikystės yra aistringa žvejotoja ir gamtos mylėtoja: radusi progą stengiasi atitrūkti nuo įtempto darbo ir įmerkusi meškerę pasėdėti prie ežero. Prisiminusi savo meilę gėlėms dainininkė giriasi, jog vasarą jos kambarinės gėlės taip suvešėjo, kad kažin ar nereikėtų kokios gėlių parduotuvės atidaryti. Nuo vaikystės Laima myli gyvūnus ir šiuo metu namie laiko šuniuką. Nors laisvalaikio ne taip jau daug – tądien Laima tarėsi dėl koncerto gruodžio mėnesį, bet ji spėja ir šunį pavedžioti, ir gėles prižiūrėti.

Dar vienas Laimos pomėgis – pirkti, bet ne drabužius, batus ar kosmetiką, kaip daugelio moterų, o buitinę techniką. „Jau svajoju apie naują šaldytuvą. Ir televizoriaus naujo reikėtų…” – garsiai svajoja Laima.

Kaimo vaikas

„Taigi dabar esu kaimo žvaigždė”, – juokdamasi sako iš Joniškio kilusi dainininkė. O jei rimtai, ji nelaiko savęs žvaigžde – veikiau paprastu kaimo vaiku. Laimos tėvai džiaugiasi, kad dukra dainuoja, o tėtis, grįžęs iš darbų, visada klausosi dukros dainų. Tiesa, gimtajame Joniškyje Laima dar nė karto nekoncertavo, bet tik todėl, kad dar neseniai pradėjo dainuoti, o koncertai užsakomi net prieš pusmetį.

Pasakodama apie savo vaikystę atlikėja prisimena, kokių psichologinių priemonių imdavosi vyresnės seserys, kad apgautų Laimą:

„Viena seserų frazė mane galutinai nuginkluodavo. Norėdamos, kad kur nors nueičiau ar ką padaryčiau, jos sakydavo: „Jei to nepadarysi, gailėsies visą gyvenimą”. O aš, kvailiukė, nesugebėdavau atsispirti pagundai”. Kartą Laimai yra tekę plaukti savotišku povandeniniu laivu: seserys įkišo į polietileninį maišą ir įmetė į baseiną. Bet ji sako, kad būtent dėl tokių nuotykių vaikystė buvo smagi.

Gerbėjų siurprizai ir provokacijos

„Su gerbėjais nesantykiauju”, – šmaikščiai į klausimą apie santykius su gerbėjais atšauna Laima. Karščiausias dainininkės gerbėjas po koncerto atėjo su trauklapio lapu ir prašė ant jo pasirašyti, kad galėtų susidžiovinti ir saugoti kaip kokią relikviją.

Kitas ne mažiau simpatizuojantis fanas įteikė pasagą ir pamokė, kur ir kaip ją pakabinti, kad laimę priviliotų. Ne tokie malonūs gerbėjai yra internetinių komentarų autoriai, todėl Laima jų net neskaito. Ji sako, kad greičiausiai ten rašo tie, kurie nesiklauso jos dainų, o tik neturi ko veikti ir taip leidžia laisvalaikį.

O iš žurnalistų Laima yra sulaukusi provokuojamo klausimo: „Su kuo miegojai, kad taip greitai pasisekė tapti žinomai?” Dainininkė tik nusijuokia: „Dar taip žemai nepuoliau, be to, ne kiekvienam būtų malonu su manimi miegoti”.

Apie tolimą ateitį Laima negalvoja: dainuos tol, kol jai pačiai ir klausytojams patiks, o paskui energijos ir idėjų trūkumu nesiskundžianti moteris ras kitokios veiklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.