Kauną užtvindė vestuvininkai

Laikinojoje sostinėje iškilmingos tuoktuvės vis dažniau tampa spūsčių priežastimi, o būsimiesiems jaunavedžiams jau artimiausioje ateityje bus itin sunku pasirinkti norimą tuoktuvių laiką

Kauniečiai dar vidurvasarį atkreipė dėmesį, kad nuo ketvirtadienio vidurio iki šeštadienio popietės automobiliu patekti į Kauno senamiesčio širdį – Rotušės aikštę ir jos prieigas – beveik neįmanoma. Pastaruoju metu kiek padidėjęs užsienio turistų srautas čia niekuo dėtas.

Didžioji dauguma automobilių vyksta į baltąja gulbe vadinamą Kauno rotušę, kurioje tuoktis nori ne tik kauniečiai, bet dažnai ir iš kitų miestų ar šalių atvykę būsimieji jaunavedžiai. Spūstys Kauno senamiestyje nebeatrodo keistos, mat vis gausėja jaunavedžių palyda bei sveikintojų būrys, populiarumo nepraranda senamiesčio gatvelėse vos telpantys balti ar juodi limuzinai.

Pats įkarštis

Aktyviausias vestuvių sezonas trunka nuo vasaros pradžios iki lapkričio. Šiemet Kaune jau sutuokta 1700 porų. Nuo ketvirtadienio vidurio iki šeštadienio pavakarės kiekvieną savaitę rotušėje užregistruojama ne mažiau kaip 130-150 santuokų. „Tokią tendenciją pastebime jau kelerius metus iš eilės. Norintieji tuoktis penktadienį ar šeštadienį apie registraciją turėjo pradėti galvoti metų pradžioje. Šiuo metu visi rugpjūčio, rugsėjo ir net spalio penktadieniai ir šeštadieniai jau užimti. Dar įdomiau, kad kitų metų liepą jau dabar neturime nė vienos laisvos dienos! Pareiškimus tuoktis prieš metus dažniausiai atneša tie, kurie išvyksta ilgesniam laikui į Angliją ar Airiją, o į Kauną ketina grįžti tik trumpų atostogų ir per jas iškilmingai atšvęsti vestuves”, – LŽ sakė Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro Santuokų registracijos vyriausioji inspektorė Zita Bazarova. Jos teigimu, greičiausiai jau šią žiemą aukso žiedus sumainyti panorusius asmenis teks nuliūdinti, nes norimos tuoktuvių datos jie pasirinkti nebegalės ir turės taikytis prie tų likusių laisvų dienų, kurias pasiūlys biuro darbuotojai.

Nenorintieji ilgai laukti iškilmingos ceremonijos turės rinktis įprastą registracijos laiką. Anksčiau tai buvo ketvirtadienio rytas – nuo 9 iki 12 valandos, tačiau dabar santuokos be iškilmių registruojamos ir visą trečiadienį.

Priversti skubėti

Vakar popietę prie Kauno rotušės išsirikiavę būsimieji jaunavedžiai neatrodė labai patenkinti. LŽ kalbinti Tadas ir Vaida prisipažino šiek tiek nustebę, kad visa ceremonija rotušėje privalo trukti ne ilgiau kaip 10 minučių. Panašiai kalbėjo ir dar viena graži pora – Dalius ir Jovita. Tačiau jiedu tikino, kad stengiasi nekreipti dėmesio į tokius nepatogumus, mat susikaupę laukia ypatingos gyvenimo akimirkos.

Žiemą vestuvių Kaune perpus mažiau. Pagal galiojančius įstatymus santuokas galima registruoti praėjus mėnesiui po pareiškimų padavimo datos. Vis daugėja kauniečių, kurie Civilinės metrikacijos biurui pristato bažnytinės santuokos liudijimą ir nenori jokių iškilmingų ceremonijų. Beje, statistiniai duomenys byloja, kad Kauno mieste tūkstančiui gyventojų teko 6,6 santuokos ir 3,7 ištuokų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.