Eksministrų keliai susikirto prie Baltijos

Per valdžios kaitą ministrų portfelius praradę politikai šiuo metu mėgaujasi poilsio teikiamais malonumais bei ramybe. Nors dauguma jų jau žino būsimos darbovietės adresą, esama ir tokių, kurie dar neapsisprendė ar nepasirinko

Liepos viduryje suformavus keturioliktąją Vyriausybę ministrų portfelių neteko septyni politikai. Keturi iš jų – Gintautas Bužinskas, Gintaras Furmanavičius, Žilvinas Padaiga, Vladimiras Prudnikovas – į kabinetą buvo deleguoti Darbo partijos. Portfelius prarado ir socialdemokratai Remigijus Motuzas, Petras Čėsna bei socialliberalas Antanas Valionis. Kone visi jų šiuo metu leidžia laiką poilsiaudami, dauguma šiam maloniam tikslui pasirinko Lietuvos pajūrį. LŽ pasidomėjo, kuo gi eksministrai šiuo metu gyvena.

Skaito laikraščius ir romanus

Buvęs susisiekimo ministras 61-erių Čėsna su žmona ir dviem anūkais (iš viso jų politikas turi keturis) poilsiauja Palangoje. Socialdemokratas skaito laikraščius, žurnalus, daug keliauja. Aplankė Kuršių neriją, Juodkrantę, Pervalką, Preilą, Nidą. Prieš poilsį Palangoje Čėsna savaitę praleido prie ežero, sūnaus sodyboje.

„Atostogauti mėgstu Lietuvoje, per pastaruosius penkerius ar šešerius metus užsienyje ilsėjausi du kartus – Turkijoje ir Graikijoje”, – prisiminė eksministras. Pasiteiravus Čėsnos apie darbo planus jis tikino apie tai galvosiąs tik rudenį: „Jei ką įdomaus pasiūlys, tuomet ir svarstysiu”.

Prie Baltijos jūros, Juodkrantėje, LŽ užtiko ir buvusį teisingumo ministrą 46-erių Bužinską, kuris ilsisi su šeima ir uošve. „Seniai buvau prie jūros, tiesa, vanduo šaltokas, maudytis kol kas nedrįstu”, – sakė eksministras. Paklaustas, ar nenuobodu tokiame mažame miestelyje, Bužinskas pabrėžė, kad jam su šeima niekada nebūna nuobodu. „Sumažėjo tempas, kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau ir stabiliau, grįžtu į normalias gyvenimo vėžes”, – prisipažino civilinės teisės specialistas. Juodkrantėje jis skaitė rašytojo Paulo Coelho romaną „Veronika ryžtasi mirti”. „Ne, ne, mano nuotaika tikrai ne tokia”, – juokėsi Bužinskas.

Buvęs ministras ketina grįžti dėstytojauti į Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Darbo teisės katedrą. „Kalbėjau su kolegomis, tariausi, gal galėčiau dirbti visu etatu. Tad dėl darbo tikrai nestresuoju”, – tikino buvęs teisingumo ministras.

Mėgaujasi gyvenimu

Buvusį vidaus reikalų ministrą 45 metų Furmanavičių LŽ telefono skambutis užklupo viename sporto klubų. „Noriu įgauti gerą prekinę išvaizdą, kad gaučiau geresnį darbą”, – šmaikštavo jis. Eksministras prisipažino turįs kelis „labai įdomius darbo pasiūlymus”, tačiau iki Darbo partijos suvažiavimo neketinąs apsispręsti. „Dabar stengiuosi nieko negalvoti, atsikvėpti ir pravėdinti galvą”, – pabrėžė „darbietis”.

Jis teigė niekada neatostogaująs užsienyje, nes labai patinka Palanga. „Išeidamas iš ministerijos dovanų gavau nemažai naujų knygų, tad dabar turiu laiko jas paskaityti”, – sakė šiuo metu ir Vilniuje, ir Kaune laiką leidžiantis Furmanavičius. Eksministras prisipažino, kad jam patinka ir proza, ir poezija, taip pat psichologiniai veikalai. „Būtent taip įsivaizduoju mėgavimąsi gyvenimu”, – apie dabartinį savo gyvenimą kalbėjo Furmanavičius. Neseniai savo vienturtį sūnų apvesdinęs vyras prisiminė, kad vestuvės buvusios labai linksmos ir beveik be alkoholio.

Paklaustas, ar ketina likti Darbo partijoje, Furmanavičius tikino dar svarstysiąs: „Jei per suvažiavimą įvyks apsivalymas, gal ir liksiu”.

Plaukė baidarėmis

Buvęs kultūros ministras 57 metų Prudnikovas keturias praėjusios savaitės dienas su šeima ir draugais sakė plaukęs baidarėmis – nuo Dūkšto iki Šventosios. Kelionė, pasak eksministro, buvo labai smagi ir įdomi, be to, kaip tik pasitaikė geri ori.

Netrukus dainininkas sakė vyksiąs pailsėti prie jūros, į Palangą.

„Nebuvau metęs savo pagrindinės profesijos, todėl toliau dėstytojausiu Muzikos akademijoje, dainuosiu Nacionaliniame operos ir baleto teatre”, – paklaustas apie ateities darbo planus sakė Prudnikovas. Beje, jis kviečiamas dainuoti ir kituose teatruose. Apie naujus savo vaidmenis Prudnikovas kol kas nenori pasakoti.

Atostogaujantis buvęs švietimo ir mokslo ministras 50-metis Motuzas su šeima poilsiauja Juodkrantėje. Skirtingai nei kitiems jo kolegoms eksministrams, Motuzui sukti galvos dėl tarnybos nereikėjo: kaip karjeros diplomatas jis grįžo į Užsienio reikalų ministeriją – kol nebuvo gavęs ministro portfelio, jis ten dirbo valstybės sekretoriumi.

Pajūryje Motuzas važinėjasi dviračiais, keliauja pėsčiomis, grožisi gamta. Paklaustas, ar jaučia, kad gyvenimo tempas sulėtėjo, Motuzas sakė, kad ir kur bedirbtų, visada esąs labai užsiėmęs. „Žinoma, dabar tas tempas sulėtėjo, lieka laiko ir paskaityti, ir apmąstymams ir susimąstymui”, – sakė eksministras. Į Juodkratę šįkart Motuzas sakė pasiėmęs paskaitinėti Europos istoriją.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras 44 metų Padaiga šiuo metu poilsiauja užsienyje. Laikinoji Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė šią savaitę LŽ tikino niekaip negalinti Padaigai prisiskambinti. Beje, kiek anksčiau Padaiga yra prasitaręs, kad rudenį ketina grįžti dirbti į Kauno medicinos universitetą – iš jo ir atėjo į Seimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.