Į apskritį braunasi „garsūs” valdininkai

Po dviejų savaičių paaiškės, kas papildys Klaipėdos apskrities viršininko administracijos (KAVA) darbuotojų komandą.

Nors dokumentus pateikusiųjų asmenų pavardžių apskritis neviešina, neoficialūs šaltiniai tvirtina, kad į KAVA Teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojo kėdę atsisėti pageidautų ne vienas prieštaringai pagarsėjęs asmuo.

Netiko išsilavinimas

„Vakarų ekspreso” duomenimis, liepos 28-ąją apskričiai paskelbus konkursą minėtojo skyriaus vadovo pavaduotojo pareigoms eiti, norą dirbti apskrityje pareiškė vos prieš devynis mėnesius Savivaldybėje darbo kabinetą gavęs Gediminas Pocius.

Nuo praėjusių metų lapkričio 3 d. jam buvo patikėtos Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo pareigos. Iki tol G. Pocius vadovavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Poveikio aplinkai vertinimo ir normatyvų skyriui.

Kodėl aplinkosaugininkas, turintis hidrotechninį išsilavinimą, įgytą Žemės ūkio akademijoje, užsinorėjo dirbti teritorijų planavimo priežiūros srityje ir dar visos apskrities lygmenyje, – jau nebesvarbu.

Nekalbi KAVA Personalo ir ūkio tarnybos vyresnioji specialistė Genovaitė Tampauskienė, išgirdusi G. Pociaus pavardę, ragino „Vakarų ekspresą” nesibaiminti.

„G. Pociui jau išsiųstas neigiamas atsakymas, jis konkurse nedalyvaus, nes jo išsilavinimas neatitinka pareigybės reikalavimų, juk reikia atestato teritorijų planavimui”, – sakė pašnekovė.

Priminsime, kad G. Pociaus pavardė žiniasklaidoje buvo linksniuojama 2005-ųjų pradžioje, kai Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje institucija nustatė pažeidimus tvarkant Pajūrio regioninio parko teritoriją. Konstatuota, jog Klaipėdos rajono savivaldybė suteikė sąlygas naujiems detaliesiems planams parke rengti, pagal kuriuos numatomas žemės paskirties keitimas ir gyvenamoji statyba, nors to daryti negalima.

Į nustatytus pažeidimus reagavusi Aplinkos ministerija savo ruožtu atliko tarnybinį patikrinimą ir nustatė, kad neteisėti veiksmai su žemėms pajūryje, Karklėje vyko ne be G. Pociaus pagalbos. Esą aplinkosaugininkas teikė nepagrįstą išvadą dėl dokumentų išdavimo detaliajam planui rengti. G. Pocius neigė savo kaltę.

„Prisidirbo” Palangoje

Paklausta apie kitus kandidatus, G. Tampauskienė tylėjo lyg žuvis. Ji tepasakė, kad yra keturi pretendentai. O mūsų turimą informaciją, kad konkurse dalyvaus KAVA dirbantis Edmundas Benetis ar Kęstutis Vaitiekūnas iš Klaipėdos savivaldybės, nei patvirtino, nei paneigė.

Paklausta, ar egzistuoja bent mažiausia galimybė apskrities vadovybei į gan įtakingą ir svarbų postą „prastumti” savus žmones, G. Tampauskienė atsakė neigiamai.

„Pretendetai egzaminą į šią karjeros pareigybę laikys žodžiu ir raštu. Kaip nors proteguoti vieną ar kitą kandidatą neįmanoma, nes testo klausimai mus pasieks iš Vilniaus: 50 klausimų – iš Vidaus reikalų ministerijos, dar tiek pat – iš Aplinkos ministerijos”, – sakė ji.

Tiek apskrities vyriausiąjį specialistą E. Benetį, tiek ir šiuo metu Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoją K. Vaitiekūną sunku priskirti itin nepriekaištingos reputacijos valdininkų grupei.

E. Benetis buvo skandalingai pagarsėjęs Palangoje, kai ėjo kurorto vyriausiojo architekto pareigas ir 2001 metais atsistatydino Tarybai atšaukus sprendimą dėl sklypų dalybų Šventosios rekreacinėje miško juostoje.

Viską neigia

K. Vaitiekūną žiniasklaida prisiminė atsakingoms institucijoms pradėjus narplioti skandalingų statybų Kuršių nerijoje peripetijas.

Šis valdininkas, iki 2004 metų dirbęs apskrityje, buvo tuometinio Teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros skyriaus vedėjo Stasio Astrausko pavaduotoju.

Susidomėjus nuo 2000-ųjų statybas unikaliame gamtos kampelyje savo parašais laiminusiais valdininkais, paaiškėjo, jog KAVA darbuotojai taip pat pažeidinėjo tvarką, tačiau šių metų pavasarį konstatuota, kad pažeidėjai įstaigoje jau nebedirba. Tarp jų minėtas ir K. Vaitiekūnas.

KAVA viršininko Vytauto Rinkevičiaus įsakymu sudaryta speciali darbo grupė tąkart nustatė, kad nuo 1996 iki 2004 metų pabaigos K. Vaitiekūno darbo kokybė nebuvo tikrinama. O darbo grupės išvadose pažymėta, kad dėl nekokybiškai vykdytos teritorijų planavimo valstybinės priežiūros apskrityje nebedirbančiam valstybės tarnautojui skirti tarnybinę nuobaudą nėra galimybės.

Pats K. Vaitiekūnas vakar telefonu neigė norįs grįžti į buvusią darbovietę bei tvirtino klaidų apskrityje nepridaręs: „Būti vedėjo pavaduotoju nepretenduoju. Yra ten norinčiųjų ir be manęs. Ir dokumentų konkursui aš neteikiau”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.