Jauną mamą šokiravo medikų abejingumas

Pusantrų metų sūnelį auginančią jauną klaipėdietę šokiravo nesiskaitymas su pacientais Klaipėdos valstybinėse sveikatos priežiūros įstaigose.

Sunegalavus jos sūneliui su medikų abejingumu susidūrusi Tatjana Timofejeva galutinai nusivylė valstybine sveikatos priežiūros sistema.

„Gerai, kad šįkart viskas baigėsi laimingai. Bet toks nesiskaitymas su žmonėmis mane pribloškė”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo 1,5 metų Maksimo mama.

Išprašė iš poliklinikos

Praėjusį šeštadienį berniukas žaisdamas nukrito nuo kėdės. Nuo smarkoko smūgio į žandikaulį iškrito vienas priekinis dantis, o kitas pakrypo ir sulindo į dantenas, pasipylė kraujas.

T. Timofejeva baiminosi, kad vaikui galėjo įskilti žandikaulis, todėl skubiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Atvykęs ekipažas berniuką nugabeno į Vaikų ligoninę. Maksimą apžiūrėjęs gydytojas lūžių žandikaulyje neaptiko ir patarė pasirodyti odontologui.

Anot mamos, naktį sūnelis labai blogai miegojo, neramiai vartėsi, verkė. Vaikui skaudėjo. Iš ryto moteris pastebėjo, kad berniuko veidas patinęs, ir sunerimusi puolė ieškoti sekmadienį dirbančio odontologo.

Paskambinusi į Klaipėdos stomatologijos polikliniką T. Timofejeva išgirdo, kad budinti gydytoja jau baigia darbą. Be to, jai galįs padėti tik vaikų stomatologas, o tokio šiuo metu nėra. Tačiau moteris primygtinai prašė, kad jos sūnelis būtų apžiūrėtas, pažadėjusi atvykti į polikliniką per 5 minutes taksi automobiliu.

„Gydytoja sutiko apžiūrėti vaiką, bet sakė nieko padaryti negalinti. Tik davė kelis patarimus ir paprašė pirmadienį iš ryto atskubėti pas vaikų stomatologą. Buvau jai dėkinga ir už tai, bet nerimas dėl vaiko nesumažėjo”, – pasakojo T. Timofejeva.

Anot moters, naktį vaikas ir vėl prastai miegojo, skundėsi skausmu. Dar kartą atskubėjusi į Stomatologijos polikliniką, nesulaikydama ašarų T. Timofejeva registratūros darbuotojos prašė apžiūrėti vaiką kuo skubiau.

„Tačiau sesutė, pasižiūrėjusi į mane, šaltais nervais atsakė: „Jūs priklausote Jūrininkų poliklinikai, o jie su mumis nėra pasirašę sutarties”, – nuostabos neslėpė iš poliklinikos su mažu vaiku išprašyta mama.

Moteris pripažįsta, kad yra registruota Klaipėdos jūrininkų pirminės sveikatos priežiūros centre, tačiau manė, jog turi kreiptis į Stomatologijos polikliniką, ir nesitikėjo pagalbos tokiu skubiu atveju nesulauksianti.

Tačiau tuo mamos vargai nesibaigė.

„Niekuo padėti negaliu”

„Verkdama važiuoju į Jūrininkų polikliniką, o ten man pasako, kad vaikų stomatologai šiandien nedirba – ateikite talono rytoj… Mane ištiko isterija. Tai pamačiusi seselė sutiko, kad mus priimtų bent suaugusiųjų stomatologas.

Pakilome į viršų, žmonių daug, karšta, atsisėsti nėra kur. Stoviu su neramiu vaiku ant rankų, o čia prieina kažkokia gydytoja ir sako, kad trukdau, nes mano vaikas per daug triukšmauja… Dar paklausė, kuriai valandai turime taloną. Paaiškinau, kad nutiko nelaimė ir aš nežinau, ką daryti, o ji – kadangi talono neturite, niekuo padėti negaliu… Be to, dar pakartojo, kad mano vaikas trukdo. Pasiėmiau sūnų ir, apsipylusi ašaromis, pasukau išėjimo link”, – pasakojo T. Timofejeva.

Tiesa, jos sūnelį Jūrininkų pirminės sveikatos priežiūros centro odontologė tądien vis dėlto apžiūrėjo. T. Timofejeva džiaugiasi, kad juos priėmusi gydytoja padarė viską, ką galėjo: „Vaikui buvo padaryta rentgeno nuotrauka, gydytoja pabandė dantuką ištiesinti. Tačiau padaryti daugiau buvo ne jos kompetencijoje, todėl gydytoja patarė nuvažiuoti į Klaipėdos ligoninę ir pasirodyti ten dirbantiems chirurgams”, – pasakojo pašnekovė.

T. Timofejeva sako, kad kitą dieną ji su vaiku priėmimo pas Klaipėdos ligoninės Veido ir žandikaulių chirurgijos skyriaus gydytoją Alvydą Kocių pralaukė apie pusantros valandos.

„Ir ką jūs manote: gydytojas nepakeldamas galvos paklausė, ko atvažiavome. Paaiškinau situaciją, o jis net nepažiūrėjęs rentgeno nuotraukos ir vaiko burnytės pasakė, kad nieko čia tokio – esą važiavome be reikalo… Gydytojas neperskaitė net pavardės, nes mūsų siuntimą įklijavo į svetimo žmogaus kortelę”, – pasakojo T. Timofejeva, kuri teigia esanti priblokšta tokio medikų elgesio.

Tada moteris nuvyko tiesiai į privatų medicinos centrą ir sako, kad ten jos sūneliui iš karto buvo suteikta profesionali pagalba. Anot mamos, gydytoja iš jų net nepaėmė pinigų.

Tai ne pirmas kartas, kai T. Timofejeva nusivilia valstybine sveikatos priežiūra.

Dar būdama nėščia klaipėdietė sako susidūrusi su tuo, kad Klaipėdos ligoninės medikai nesugeba nustatyti nėštumo terminų.

Vadovas aiškinasi

Kiek kitaip situaciją komentavo sveikatos priežiūros įstaigų atstovai.

Jūrininkų poliklinikos pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Viktoras Grigalauskas teigė, jog registratūros darbuotoją labai sujaudino mamos skundas.

„Vos nesiklaupdama ant kelių registratorė man pasakojo, kad iš karto davė moteriai talonėlį rytdienai, o kadangi vaikui trauma, nedelsiant nuvedė ją pas suaugusiųjų stomatologą. Mūsų centro vaikų stomatologė turi tik pusę etato ir tą dieną dirbo iš ryto. Nebuvo jokio pagrindo mamai piktintis”, – kalbėjo V. Grigalauskas.

Tačiau jis pripažįsta, jog vis dar aiškinasi, kam iš baltu chalatu vilkėjusių darbuotojų galėjo užkliūti verkiantis vaikas. „Medikas taip nesielgtų, tai galėjo būti kokia sanitarė. Žinoma, kad taip neturėjo būti ir man dėl to nemalonu”, – sakė V. Grigalauskas.

Klaipėdos ligoninės Veido ir žandikaulių chirurgijos skyriaus gydytojas A. Kocius stebėjosi T. Timofejevos pretenzijomis.

„Ji tikrai negalėjo laukti pusantros valandos, tai netiesa. Mama pakėlė vaiko lūpytę, ir aš jį apžiūrėjau. Tačiau nieko daryti nereikėjo, nes jokių problemų čia nemačiau. Pieninio dantuko išmušimas nėra baisus dalykas. Pasakiau, kad reikia laukti, kol išjudintas dantukas sutvirtės. Kaip suprantu, prieš tai moterį stomatologai siuntinėjo pirmyn atgal, o aš pasitaikiau paskutinis, ant kurio reikėjo išlieti pyktį”, – kalbėjo A. Kocius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Jauną mamą šokiravo medikų abejingumas"

  1. bybys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.