Dainininkės G.Karaliūnaitės laukia dar viena operacija

Po savaitgalį patirtos avarijos šiandien 27 metų popdainininkė Gintarė Karaliūnaitė antrą kartą gulsis ant operacinio stalo. Nelengva jai, sunku ir jos artimiesiems. Juolab kad juos pasiekė nemaloni žinia, kad iš ligonės per eismo įvykį užmušto gyvulio savininkas ketina reikalauti piniginio atlygio.

„Jeigu kaimyno karvė nuėda kopūstus, tai eina atsiprašyti ne kopūstų, o karvės savininkas”, – vakar PB telefonu sakė ką tik iš Klaipėdos miesto ligoninės namo, į Pasvalio rajono Joniškėlio miestelį, po varginančių budėjimų prie į avariją patekusios dukros, sugrįžusi daininkės motina, žinoma žolininkė, Adelė Karaliūnaitė.

Taip sakydama ponia Adelė turėjo omenyje prasidėjusias nemalonias batalijas su Šilalės rajono Girdiškių kaime gyvenančiu 47 metų Petru Buivydu, per avariją užmuštos telyčios savininku. Mat G.Karaliūnaitės artimieji sužinojo apie jo ketinimus reikalauti kompensacijos už patirtą žalą.

Nuo praėjusio savaitgalio košmariškas dienas ir naktis dėl įvykusios nelaimės išgyvenusi A.Karaliūnaitė tvirtino negalinti patikėti, kad taip bus. „Manau, kad jis tikrai taip nepasielgs. Ko gero, jį kažkas išprovokavo taip pasakyti”, – garsiai svarstė pašnekovė.

Sūnų Naglį prižiūri močiutė

Apie žinomą dainininkę ištikusią nelaimę tuoj pat ištrimitavo visos žiniasklaidos priemonės. G.Karaliūnaitė į avariją pateko rugpjūčio 4-osios vakarą, greitkeliu iš Klaipėdos važiuodama nuosavu automobiliu „Citroen C3” su 7 metų sūneliu Nagliu bei mašiną vairavusiu draugu Deivydu Vosyliumi.

Eismo įvykio metu automobiliui kelią pastojo karvių banda. Su viena jų mašina susidūrė. Gyvulys žuvo. „Pasirodo naujos mašinos irgi nepatikimos. Gintarė smarkiai susižalojo veidą, nes neišsiskleidė apsaugos pagalvė”, – pasidejavo nukentėjėlės motina.

Šiandien, rugpjūčio 10 dieną, G.Karaliūnaitės laukia dar viena sudėtinga operacija. Pasak jos gimdytojos, Klaipėdos miesto ligoninėje bus operuojama antrosios akiduobės sritis, nes akies obuolio jungiamasis nervas kliūna už kaulo lūženos.

Praėjusio antradienio, rugjūčio 8-osios, vėlų vakarą namo sugrįžusi A.Karaliūnaitė su savimi parsivežė ir vaikaitį Naglį. „Iš pradžių jis klausinėjo, ar mamytė nemirs. Jam buvo labai baisu. Dabar kiek apsiramino. Svarbiausia, kad dukra liko gyva, nebus paralyžiuota, o veidas sugis”, – save guodė labai išgyvenanti motina.

Dainininkė apsidraudusi savo gyvybę

A.Karaliūnaitė sakė jau susiradusi advokatą, jei užmuštos telyčios savininkas iš tikrųjų pareikalautų kompensacijos. Ji įsitikinusi tuo, kad kelią dukros automobiliui pastojo ne viena karvė.

„Su po operacijos atsigavusia Gintare bendravau rašteliais. Ji parašė: „Mama, ten buvo ne viena karvė, o visa banda. Vieną būtume apvažiavę”. Laimė, kad Naglis prieš pat bėdą užsimanė „sisiuko”, ir buvo mažinamas greitis. Smarkiai lėkdami jie ten visi galėjo žūti”, – tęsė ponia Adelė.

Joniškėlietė mano, kad ūkininkas iš Gintarės neturi jokios teisės reikalauti kompensacijos vien jau todėl, kad automobilį vairavo ne ji. Antra, pasak jos, buvo važiuojama greitkeliu, o ne to žmogaus ganykla.

„Jam pačiam gresia baudžiamoji atsakomybė už gyvulių nepriežiūrą. Aš puikiai suprantu, kad ūkininkui blogai. Mano dukra labai nukentėjo, bet mes nesiruošiame prašyti pinigų už patirtas kančias. Pasitariau su advokatu. Kadangi Gintarė apsidraudusi gyvybės draudimu ir apdraudusi automobilį, manome, jog patirtą žalą atlygins draudimo kompanija”, – išsakė savo poziciją A.Karaliūnaitė.

Komos būsena teikė palaimą

Budėdama prie savo dukros, A.Karaliūnaitė nueidavo retkarčiais numigti prie Klaipėdos ligoninės pastatytame autobusiuke. Kartu su senele vargo ir dainininkės vaikas Naglis. Laimė, berniukas per avariją atsipirko tik veiduko nubrozdinimais.

„Atsigavusi po pirmosios operacijos, Gintarė pirmiausia pašaukė sūnų. Man ji pasakojo, kad būdama komos būsenos jautėsi tarsi lindėdama auksiniame kiaušinyje, kur jai buvo gera, šilta”, – prisiminė dainininkės pasakojimą jos motina.

G.Karaliūnaitė jai dar sakė, kad atgavusi sąmonę pajuto tokį didelį skausmą, tarsi į jos kūną būtų susmigę 100 kalavijų. Pasak ponios Adelės, net pyktelėjo, kodėl buvo pažadinta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

5 atsiliepimai į "Dainininkės G.Karaliūnaitės laukia dar viena operacija"

  1. Jonas is Joniskio

    Kvailas straipsnis,labai jau provinciskas,bet ka bekalbesi ir berasysi,o uz karvute atlygint reikes.

  2. D.

    👿 Kaltas ukininkas. Karve nebuvo informuota apie keliu eismo taisykles

  3. laima 2006-08-13 11:45

    labai uzjauciu Gintare,ka dabar ji kencia.Kaltas ne automobilio vairuotojas,bet ukininkas.nepriziurintis savo gyvuliu.Tai jis turetu atsiprasyti Gintares ir atlyginti jai uz padaryta zala.

  4. ieva

    straipsnis ne kvailas. Karvems po greitkeli vaiksciot ne vieta. Jei ukininkas karviu nuo kelio susirinkt nesugeba, tai koks jis ukininkas 😐

  5. kaimietis

    tas ukininkas kaltas, Gintare del tavo nelaimes, nes jam ta vakara buvo pranešta apie pasileidusią banda, bet jam tai nė motais, jis ta vakara gulėjo girtas ir bandos ne neketino tvarkyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.