Reanimacija – po septyniolikos metų

Apskrities ligoninė plečia ir gražina savo valdas

Dar šiais metais duris turėtų atverti Senoji konsultacinė poliklinika ir penkiaaukštis ligoninės priestatas. Per porą artimiausių mėnesių konsultacinės poliklinikos priestate ir Skuodo ligoninėje bus pakeisti langai ir atlikta energetikos sistemų rekonstrukcija. Nemaža dalis lėšų medicinos įstaigai modernizuoti – Europos Sąjungos parama.

Atnaujins iš pagrindų

Prieš septyniolika metų duris pacientams užvėrusioje Senojoje konsultacinėje poliklinikoje greitai ir vėl šeimininkaus medikai.

Apskrities ligoninės, kuriai priklauso šis pastatas, vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas tikisi, kad iki metų pabaigos visiškai bus baigta pirmojo pastato aukšto rekonstrukcija.

Apipaišytos prieš daugiau nei šimtą metų statyto pastato sienos, kai kur žiojėjančios belangės neišduoda, kad viduje – pats darbymetis. Jau užsakyti ir gaminami autentiškiems prilygstantys mediniai langų rėmai, keičiama elektros instaliacija, modernizuojama šildymo sistema, taurią išvaizdą įgyja šimtmetį atlaikę gipso lipdiniai ir raudonmedžio laiptai.

Kažkada nacionalizuotas vaistininko namas ilgus metus tarnavo sveikatos apsaugai. Čia konsultuotis su medikais ilgus dešimtmečius plūdo pacientai ne tik iš Klaipėdos, bet ir aplinkinių rajonų.

Deja, dėl avarinės būklės jis jau kurį laiką buvo uždarytas, o medikus ir pacientus priglaudė prieš beveik du dešimtmečius pastatytas Konsultacinės poliklinikos priestatas.

Baigs kitąmet

Tačiau ir šis jau prieš kurį laiką pradėjo kelti problemų: per stogą bėgo vanduo, per langus košė vėjas.

R.Sakalauskas džiaugėsi, jog prasidėjus rudens darganoms šios problemos nebetrikdys nei medikų, nei pacientų. Iki spalio priestate visi langai bus pakeisti plastikiniais, sutvarkytas ir apšiltintas stogas.

Iki metų pabaigos tikimasi įsikurti ir pirmajame senojo Konsultacinės poliklinikos pastato aukšte. Kituose dviejuose aukštuose įkurtuvių laukiama kitą pavasarį. Tada turėtų būti baigti ir pastato fasado atnaujinimo darbai.

Skyrė milijonus

Konsultacinės poliklinikos senojo ir naujojo pastatų atitvarų ir energetikos sistemų rekonstrukcijai per milijoną litų skirta iš Europos Sąjungos fondų. Dar tiek pat skirta prieš keletą metų prie Apskrities ligoninės prijungtos Skuodo ligoninės rekonstrukcijai, kuri pagerintų vidaus patalpų mikroklimatą, sumažintų šilumos nuostolius, elektros energijos ir vandens suvartojimą.

Skuode bus pakeisti ligoninės langai ir apšiltintas pats pastatas.

Ligoninė padidės

Šiemet prieš naujuosius Apskrities ligoninėje planuojamos dar vienos įkurtuvės. Čia turėtų būti baigta ligoninės priestato statyba.

Penkių aukštų pastate, kurio dėka ligoninė išsiplės trečdaliu, bus įrengtos penkios modernios operacinės, išplėstas Reanimacijos skyrius, skirtos patalpos Vidaus ligų diagnostikos, Plastikos ir rekonstrukcinės chirurgijos skyriams, veiks Konsultacinis ambulatorinis skyrius, šiuolaikinė sterilizacinė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.