Keturiasdešimtmetės nekenčia savo kūno

Perkopusios keturiasdešimtmetį moterys dažnai kenčia nuo mitybos sutrikimų, nes yra nepatenkintos savo išvaizda. Tai parodė naujausi tyrimai, atlikti žurnalo „Top Sante”.

Daugiau kaip 70 proc. moterų pastaruoju metu laikėsi rimtos dietos, o 58 proc. kaitaliojo mitybos įpročius. Didžioji dalis apklaustų moterų prisipažino esančios nepatenkintos savo išvaizda ir net pusė iš jų pasinaudojo plastinės chirurgijos specialistų paslaugomis arba ketina tai padaryti.

Kaltina menopauzę

Apklaustos moterys save vertino labai blogai. Nemažai keturiasdešimtmečių norėtų sverti mažiau. Keturiasdešimtmetės mano, kad idealus svoris – 60 kg, tuo tarpu daugelis jų sveria apie 75 kilogramus.

Daugelis moterų dabartinį savo kūną dešimtbalėje sistemoje įvertino tik 3,5 balo. Joms atrodo, kad kai jos buvo jaunesnės, jų kūnai buvo verti septynių balų iš dešimties. Labiausiai apklaustosioms nepatinka jų juosmuo, šlaunys, klubai ir viršutinė rankų dalis.

Dauguma moterų sakė, kad jos pavydi savo bendraamžėms, išlaikiusioms nepriekaištingas kūno formas. Dėl savo pačių sustorėjimo apklaustosios kaltino nėštumą, amžių ir menopauzę.

Sulieknėti vis sunkiau

Ekspertai įspėjo, kad mitybos sutrikimų gali turėti įvairaus amžiaus žmonės ir paragino neieškoti būdų, kaip labai greitai atsikratyti svorio.

„Labiausiai neramina tai, kad moterys neretai griebiasi netinkamų priemonių, siekdamos sureguliuoti savo svorį ir pagerinti išvaizdą”, – sakė Mitybos sutrikimų asociacijos atstovas.

Moterys skundėsi, kad sulaukus 40-ies sunkiau sulieknėti ir daugiau kaip trečdalis prisipažino, kad nuolat laikosi dietos.

Išbandė hipnozę

Neramumą kelia tai, kad daugiau kaip pusė moterų, bandydamos sulieknėti, netaisyklingai maitinosi: nevalgė pusryčių, tik užkąsdavo per priešpiečius arba vietoje prideramų pietų išgerdavo vyno arba suvalgydavo šokolado.

Kas trečia prisipažino vartojanti liekninamąsias piliules arba vidurius laisvinančias priemones. Moterys neslėpė, kad stengdamosi sulieknėti jos pasninkavo ir netgi išbandė hipnozę.

„Mėginimai greitai pagerinti išvaizdą, ypač griebiantis medikamentų, tik pridaro žalos. Piktnaudžiavimas liekninamosiomis piliulėmis ir vidurius laisvinančiais vaistais gali labai blogai paveikti sveikatą. Mes gyvename visuomenėje, kur per daug pabrėžiama kūno ir išvaizdos reikšmė. Tad daugelis žmonių patenka į spąstus, manydami, kad pakeisdami savo svorį ar išvaizdą jie išspręs ir kitas emocines problemas”, – sakė Mitybos sutrikimų asociacijos atstovas.

Operacijų daugėja

Britų estetinės plastinės chirurgijos asociacijos 2005 metų duomenys rodo, kad grožio operacijos darosi vis populiaresnės. 2004 m. plastines operacijas darėsi 15 tūkst. 19 moterų, o pernai – net 19 tūkst. 601.

Labiausiai populiarėja senėjimą stabdančios operacijos.

Veido tempimo operacijų skaičius pastaruoju metu išaugo 42 procentais, o akių vokų pakėlimo – 50 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.