„Kaunas” pasiryžęs įveikti „Randers” ekipos barjerą

Mūšį UEFA taurės turnyre tęsia ir Marijampolės „Sūduva”

Šiandien Kauno FBK „Kaunas” ir Marijampolės „Sūduva” žais UEFA taurės turnyro antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes. A lygos pirmenybių lyderiai svečiuose kovos su „Randers” (Danija), o Suvalkijos klubas Kaune išbandys jėgas su „Club Brugge” (Belgija).

Teko laukti oro uoste

„Kauno” klubo futbolininkai, treneriai, vadovai, aptarnaujantis personalas ir keli rėmėjai į Daniją išvyko vakar 10 valandą ryto. Kauniečiai išskrido iš Karmėlavos oro uosto užsakomuoju reisu. Kaip ir į Šiaurės Airiją, lietuvių delegacija, kurioje yra 18 futbolininkų, iškeliavo 34 vietų lėktuvu.

Kauniečiai nusileido Arhuse, kuris yra 50 kilometrų nuo Randerso. Didelei lietuvių nuostabai, varžovų klubas laiku neatsiuntė autobuso. „Mes ir taip atskridome pusę valandos vėliau, tačiau dabar priversti laukti oro uoste. Buvome „Randers” atstovus informavę, kada atskrisime, jie žadėjo pasitikti. Nežinau, tyčia jie taip elgiasi ar ne”, – „Kauno dienai” iš Danijos pasakojo „Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.

Apie danus žino viską

„Kaunas” labai atsakingai rengėsi varžyboms su šiemet Danijos superlygoje debiutuojančia komanda. Vienas iš ekipos trenerių Artūras Ramoška buvo išvykęs į Daniją ir stebėjo šios šalies čempionato rungtynes tarp „Odense” ir „Randers”. Jos baigėsi 1:1.

Šį mačą per televiziją transliavo vienas iš sporto kanalų, todėl daugelis „Kauno” futbolininkų jas taip pat matė ir galėjo susidaryti nuomonę apie varžovus.

„Apie „Randers” turime labai daug informacijos. Kažin ar kada nors apie varžovus tiek daug žinojome. Na, nebent tada, kai žaidėme su „Liverpool” (Anglija), nes apie jį žino visi. Gerai, kad mūsų vyrai turėjo progą pamatyti Danijos komandos žaidimą. Jie įsitikino, kad „Randers” demonstruoja aukšto lygio futbolą, todėl bus labiau susikaupę, negalvos, kad žais su silpna komanda”, – teigė „Kauno” vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas.

Jis gyrė varžovus. „Danijos klube yra futbolininkų iš Senegalo, Brazilijos, patyręs Ganos rinktinės žaidėjas Isahas Ahmedas. Man „Randers” paliko gerą įspūdį. Galiu tvirtinti, kad su komanda susipažinau labai išsamiai, žinau kiekvieno žaidėjo galimybes. Mums daug informacijos suteikė Danijoje gyvenantis Lietuvos futbolininkas Aurelijus Skarbalius”, – sakė „Kauno” strategas.

Kelia nerimą žaidėjų traumos

Paklaustas, ar gerai, kad pirmąsias rungtynes jo auklėtiniai žais svečiuose, E.Riabovas atsakė: „Vienareikšmiškai atsakyti negaliu. Lazda turi du galus. Jei savo aikštėje „Randers” laimės dideliu skirtumu, „Kaunui” bus nepaprastai sunku atsigriebti namuose. Tačiau, svečiuose sužaidę lygiosiomis ar įmušę įvartį ir pralaimėję minimaliu rezultatu, per atsakomąsias varžybas Kaune galime tikėtis sėkmės, nes namuose padės ne tik žiūrovai, bet ir sienos”.

Treneris mano, kad pirmosios varžybos yra labai svarbios. „Ar mes iškopsime į kitą etapą, priklausys nuo varžybų Danijoje baigties. Jei pirmąją dvikovą sužaisime neblogai, turėtume iškopti į kitą etapą”, – įsitikinęs E.Riabovas.

Kas treneriui kelia nerimą prieš varžybas su „Randers”? „Žaidėjų traumos. Praėjusio A lygos turo varžybas dėl traumų praleido vartininkas Eduardas Kurskis ir saugas Kęstutis Ivaškevičius. E.Kurskis jau rungtyniaus, o ar į aikštę galės įbėgti K.Ivaškevičius, negaliu pasakyti. Kęstutis vieną dieną jaučiasi geriau, kitą – vėl šlubuoja. Be to, susižeidė ir saugas Giedrius Barevičius”.

Kaip „Kaunas” tikisi sužaisti, koks rezultatas išvykoje būtų geras? „Blogai būtų, jei pralaimėtume. Lygiosios mane tenkintų”, – sakė E.Riabovas.

„Randers” Danijos Superlygos čempionate užima aštuntąją vietą. Komanda per trejas rungtynes pelnė keturis taškus. Būsimieji kauniečių varžovai 0:5 pralaimėjo Farumo „Nordsjaelland”, 1:0 privertė pasiduoti „Horsens” ekipą ir sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Odense”.

Gyrė varžovus

„Sūduvai”, skirtingai nuo „Kauno”, teko labai galingas varžovas – „Club Brugge”. „Išsamiai Belgijos komandos žaidimo nesu išanalizavęs, nes mačiau senokus vaizdo įrašus. Per tą laiką daug kas pasikeitė. Vis dėlto nuomonę susidariau. Belgijos ekipa yra aukšto lygio, futbolininkai nežaidžia vien aukštais perdavimais, kaip buvęs mūsų varžovas „Rhyl” iš Velso. „Club Brugge” puikiai rungtyniauja ir „antrame aukšte”, ir ant žemės. Mūsų laukia labai sunki kova su galinga komanda”, – teigė „Sūduvos” strategas Algimantas Gabrys.

Treneriui padarė įspūdį „Club Brugge” žaidimas, jis gyrė Belgijos ekipos saugus ir puolėjus.

A.Gabriui nepatinka, kad „Sūduva” žais ne Marijampolėje, o Kaune. „Tai labai didelis minusas. S.Dariaus ir S.Girėno aikštė mums svetima, todėl išeina, kad mes abejas varžybas su belgais žaisime išvykoje”, – sakė A.Gabrys.

Šiandien marijampoliečiams negalės padėti patyręs 35 metų gynėjas Darius Gvildys. Jis dar iki galo neišsigydė traumos, todėl nenorima rizikuoti futbolininko sveikata. Tikriausiai nežais ir 32 metų saugas Darius Maciulevičius, kuriam per pastarąsias A lygos rungtynes su „Vilniumi” buvo prakirstas antakis ir kol kas žaidėjas viena akimi labai prastai mato.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.