Medikės nužudymo byloje – iškalbinga atomazga

Netoli dar vieno nusikaltimo vietos sulaikytas velionės sūnėnas, kartą jau paleistas iš sulaikymo dėl neva turėto alibi

Antradienio popietę prie parduotuvės „Kuršiai” Šilainiuose užpulta ir liepos 20-ąją mirtinus sužeidimus pakeliui į darbą patyrusios Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės gydytojos-otoloringologės Marijonos Laimutės Širvinskaitės vienturtė dukra.

Keturiasdešimtmetė užpulta to paties savo pusbrolio, kuris jau buvo sulaikytas pasikėsinimo į jos mamos gyvybę byloje, kai ši merdėjo Kauno medicinos universiteto Neurochirurgijos reanimacijoje, kurioje po kelių dienų mirė, taip ir neatgavusi sąmonės. Prieš pat tetos mirtį trisdešimt šešerių metų Joną Širvinską teko paleisti: sulaikytasis neigė visus įtarimus, o jo alibi, kad tetos užpuolimo metu sūnus buvo namuose, buvo linkę patvirtinti šio niekur nedirbančio vyriškio tėvai.

Į antradienio susitikimą su velionės dukra J.Širvinskas atėjo užsimaskavęs: slėpdamas veidą po gobtuvu ir tamsiais akiniais. Kodėl, tapo aišku jau pirmosiomis susitikimo minutėmis: necenzūrinė tirada pusseserės atžvilgiu pasipylė kartu su smūgiais.

Tragedija galėjo pasikartoti

„Manau, kad šį kartą dar viskas gerai baigėsi, – vakar dienraščiui teigė nuo patirto šoko dar neatsigavus užpultoji. – Pradėjau šauktis pagalbos ir tai, atrodo, jį išgąsdino”.

Redakcijos žiniomis, iš nusikaltimo vietos besprunkantis J.Širvinskas sulaikytas atsitiktinai netoliese buvusio Kauno rajono policijos kriminalisto.

Dėl šio išpuolio Kauno Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kol kas – dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Šią bylą ketinama sujungti su Kauno rajono policijoje atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl M.L. Širvinskaitės nužudymo.

J.Širvinskas sulaikytas dviem paroms. Šiandien ketinama kreiptis į teismą dėl sankcijos jį suimti.

Išpuoliais prieš tetą ir pusseserę įtariamas J.Širvinskas dar neteistas. Tačiau viename iš Kauno policijos komisariatų jam jau buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Pirminiais duomenimis, šis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas. J.Širvinskas įtartas, kad, pasinaudojęs svetimais dokumentais, iš „Senukų” prekybos centro išsimokėtinai nusipirko duris.

Yra duomenų, kad pernai jam buvo prireikę ir skubios specifinės paskirties specialistų pagalbos, kuriems vyriškis buvo atvežtas po to, kai bandė nuodytis. Žinančiųjų giminės vidinius konfliktus teigimu, minėtas bandymas nusižudyti ir išpuoliai prieš tetą bei pusseserę yra susiję.

Turėjo antrininką?

Panašūs savo braižu ir M.L.Širvinskaitės bei jos dukters užpuolimai.

Kaip jau rašėme, medikė taip pat buvo užpulta viešoje vietoje, nekreipiant jokio dėmesio į paskui einančias dvi bendradarbes, su kuriomis tą rytą atvyko į Kulautuvą tuo pačiu autobusu. Kolegės nužudymo liudytojomis tapusios bendradarbės ėjo atsilikusios nuo užpultosios dešimt-penkiolika metrų. Tiesiog jų akyse, likus iki ligoninės vos penkiasdešimčiai metrų, iš pušyno staiga iššoko vyriškis, ėmęs talžyti M.L.Širvinskaitę.

Viskas truko vos kelias akimirkas. Nusikaltėliui pabėgus, gydytoja liko gulėti. Užpuolimo metu ji prarado sąmonę. Kaip tada komentavo sužalotąją apžiūrėję ekspertai, taip suskaldyti žmogaus kaukolės nei rankomis, nei kojomis neįmanoma. Beveik neabejojama, kad nusikaltėlis turėjo būti ginkluotas kažkokiu metaliniu įrankiu.

Sunkiai sužalota medikė taip ir neatsigavo. Jos mirties išvakarėse buvo paleistas ir šiuo išpuoliu įtariamas J.Širvinskas. Pastarąjį kaip vienintelį galimą įtariamąjį buvo nurodę kai kurie užpultosios artimieji bei draugai, su kuriais ji būdavo atviriausia.

J.Širvinską teko paleisti ne vien dėl tėvų sukurto alibi bei paties įtariamojo atkaklaus užsispyrimo viską neigti. Kitą dieną po jo sulaikymo gautas pranešimas, kad Kulautuvos pušyne, netoli Vaikų tuberkuliozės ligoninės vėl pastebėtas maniakas, tik šį kartą – su kauke ir metaliniu strypu. Apie tai pranešė į ligoninę parbėgęs vienas netoli jos uogavęs pacientas.

Minėto maniako paieškoms buvo pakeltas net Vidaus tarnybos 1-asis pulkas. Su tarnybiniais keturkojais Kulautuvos pušynas šukuotas kelias valandas, tačiau grįžta tuščiomis.

Pražūtinga palikimo aura

Kaip vakar dienraščiui teigė nužudytos medikės kolegės, po tų gaudynių daugiau niekas Kulautuvos pušyne maniako nesutiko. Šiandien manoma, jog jis galėjo būti tik pasakojimų apie susidorojimą su gydytoja sukrėsto vaiko vaizduotės padarinys arba kažkas tokiu būdu pabandė mestelti sulaikytajam „gelbėjimo ratą”. Atrodo, kad tai galėjo jam padėti tada išvengti suėmimo.

„Esame šimtu procentų įsitikinę, kad kolegė tapo savo sūnėno auka”, – vakar teigė buvę jos bendradarbiai, kurių žiniomis, užpultosios duktė jau po mamos laidotuvių, tarp kurių dalyvių pastebėtas ir J.Širvinskas, sulaukusi į savo mobiliojo ryšio telefoną grasinančios žinutės: „Surask gerą darbą sūnėnui, tada tave paliksime ramybėje”. Nepraėjo nė savaitė ir ji buvo užpulta, dar neaišku kokiu tikslu.

Artimai nužudytosios aplinkai priklausančių šaltinių teigimu, tai, kas vyksta šiandien, konflikto, prieš keletą metų kilusio dėl palikimo, atomazga. Neva M.L.Širvinskaitės mama, nusipelniusi Lietuvos mokytoja, mirdama savo butą Vilkaviškio rajone Pilviškių miestelyje paliko dukrai, o ne sūnums. Tai ir įplieskė nesantaiką ne tik tarp vaikų, bet ir tarp jų palikuonių. Labiausiai nepatenkintas buvo ir to net neįstengė nuslėpti M.L.Širvinskaitės brolio sūnus Jonas.

Nužudžius tetą, visą jos užgyventą turtą paveldėjo vienturtė dukra, J.Širvinsko užpulta, nepraėjus nė trim savaitėms po mamos laidotuvių. Beje, pastaroji ir palaidota Pilviškių kapinėse, šeimos kape.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.