Sankcijos gali pakenkti Amerikos interesams

JAV įvestos sankcijos didžiausiems Rusijos ginklų eksportuotojams rodo naują Maskvos ir Vašingtono santykių atšalimą, galintį turėti įtakos daug milijardų vertės sandoriams, kuriuose dalyvauja Amerikos bendrovės, sako analitikai.

JAV penktadienį paskelbė sankcijas Rusijos, Indijos, Šiaurės Korėjos ir Kubos kompanijoms už tai, kad jos parduoda kai kurių rūšių produkciją Iranui, kurį Vašingtonas įtaria mėginant susikurti branduolinį ginklą.

Sankcijos įvestos valstybinėms bendrovėms „Rosoboroneksport” ir „Suchoj”.

Rusijos žiniasklaidos priemonės taip pat sieja šį Vašingtono žingsnį su neseniai pasirašyta 3 mlrd. dolerių vertės bendrovės „Rosoboroneksport” sutartimi tiekti ginklų Venesuelai, kurios administracija yra susipriešinusi su Jungtinėmis Valstijomis.

„Tai gali būti labai rimta, nes tai kelia grėsmę prezidentui (Vladimirui Putinui) ir kai kuriems jo artimiausiems žmonėms”, – sakė gynybos problemų analitikas iš Maskvos Pavelas Felgenhaueris.

„Oficiali Kremliaus reakcija … bus griežta. Aš manau, bus imtasi atsakomųjų priemonių”, – pridūrė jis.

JAV valstybės departamentas pareiškė, kad sankcijos buvo įvestos, kai Vašingtonas gavo informacijos, kad šios kompanijos parduoda Iranui medžiagų, kurios gali padėti susikurti masinio naikinimo ginklą ar jo gabenimo priemones.

Sankcijos įsigaliojo liepos 28 dieną ir galios mažiausiai iki 2008 metų liepos 28-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.