Pasaulio krepšinio čempionato belaukiant – aistros dėl šokėjų

Šeimyninė ranga: Lietuvos krepšininkus į Japoniją lydės šokėjos, kurių vadovė – rinktinės boso Algimanto Pavilonio žmona Nijolė, rašo dienraštis L.T.

Lietuvos rinktinę Japonijoje lydės merginų šokių grupė „Eurodance”. Nebūtų nieko keista, jei ne vienas „bet” – šokėjoms vadovauja Nijolė Pavilonienė, rinktinės rėmimo fondo ir rinktinės vadovo Algimanto Pavilonio žmona. Kodėl ne kitų komandų šokėjos, o grupė, pasirodanti šalies moterų krepšinio lygos rungtynėse?

„N.Pavilonienės merginos tarptautinėje arenoje debiutavo 2003 metais Europos čempionate Švedijoje. Tuo metu A.Pavilonis buvo ne tik šalies krepšinio federacijos prezidentas, bet ir Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio (FIBA Europe – red. past.) vykdomojo komiteto narys. Tada ir prasidėjo N.Pavilonienės biznis”, – L.T. teigė vienas pavardės nenorintis skelbti specialistas.

Tiktų tik barui?

Praėjusią savaitę „Eurodance” merginos šoko per Federacijų supertaurės varžybas Vilniuje. Į Japoniją vykstančių merginų pasirodymai daliai žiūrovų priminė repeticiją, o ne pasaulinio lygio pasirodymą.

Pasak savo pavardės nenorinčios skelbti šokių specialistės, „Eurodance” šokėjų pasirodymas tiktų nebent krepšinio aistruolių pilname bare. „Ir šokis, ir drabužiai neskoningi. Jie gal tiktų prie sakės ar japoniško alaus”, – teigė pašnekovė.

Šokiai seni

Jai pritarė ir „Lietuvos ryto” šokėjų vadovė Vilma Zajančauskaitė. „Pusė šokių yra seni NEBL (Šiaurės Europos krepšinio lyga. Joje prieš kelerius metus šoko kitos merginos, kurioms vadovavo N.Pavilonienė, – red. past.) šokiai. Pati juos puikiai atsimenu, ir man juokinga. Po Lietuvos ir Rusijos rinktinių varžybų užvakar prie manęs priėjo sirgaliai ir sakė: „Jau geriau būtumėte jūs šokusi”. Jei taip sako aplinkiniai, tai nėra tik mano nuomonė”, – teigė V.Zajančauskaitė.

Lietuva nemokės

Krepšinio aistruoliai piktinasi ne tik prasta šokių choreografija. Jiems kyla klausimas – už kokius pinigus šokėjos vyks į vieną brangiausių planetos šalių?

„Lietuvos krepšinio federacija „Eurodance” pinigų nemoka”, – L.T. sakė federacijos vadovas Vladas Garastas. Krepšinio rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis taip pat tvirtino, jog „Eurodance” į Japoniją vyksta ne už Lietuvos pinigus.

Konkurso nebuvo?

Teigiama, kad į pasaulio čempionatą turėjo važiuoti Lietuvoje surengtą konkursą laimėjusios šokėjos. Tačiau L.T. pašnekovai tvirtina, kad atrankos ar konkurso nebuvo.

„Sakoma, kad šokėjos buvo išrinktos per atranką. Nesąmonė. Būtų įdomu sužinoti, kokia buvo atranka”, – L.T. sakė Klaipėdos universiteto (KU) šokėjų grupės vadovė Bronė Švitrienė ir prisipažino, kad buvo skaudu sužinojus apie „Eurodance” merginų kelionę į Japoniją.

L.T. šaltinių krepšinio federacijoje teigimu, šioje situacijoje nesunku įžvelgti galimą šeimyninį Pavilonių verslą, painiojamus interesus ir dvejopus standartus.

Kadaise pati N.Pavilonienės kolektyve šokusi N.Zajančauskaitė L.T. sakė, kad neteisybė akivaizdi. „Nebuvo konkurso, nors skelbiama. Nebuvo kovos. Čempionato organizatoriai pažinojo A.Pavilonį, pažinojo jo žmoną, taip merginos ten ir atsidūrė. Jas pasikvietė tikrai ne todėl, kad geriausios Lietuvoje. Gal būsiu neobjektyvi, tad nenoriu kalbėti už savo grupę. Tačiau jei reikėtų rinktis iš Lietuvos šokėjų, rinkčiausi KU šokėjas”, – teigė N.Zajančauskaitė.

Kreipėsi į federaciją

KU šokėjų vadovė B.Švitrienė išsiuntė oficialų raštą krepšinio federacijai su klausimu – kodėl į Japoniją važiuos mažai žinoma šokėjų grupė.

„Federacijos prezidentas yra už mūsų grupę. V.Garastas labai įširdęs dėl to”, – teigė B.Švitrienė.

Neseniai pasaulio krepšinio „3×3” turnyre, kurį laimėjo Lietuvos komanda, šokusių merginų grupės vadovė naująją „Eurodance” programą vertina labai neigiamai.

„Daug elementų, choreografijos paimta iš mano repertuaro. Sakau tai atvirai. Iš kur tie drabužiai, iš kur pinigai? O kaip pateko į čempionatą, visiems aišku – A.Pavilonis FIBA pasakė, kad tai buvusios NEBL šokėjos. Bet NEBL laikais Šarūnas Marčiulionis buvo subūręs geras šokėjas, buvusias sportininkes. O dabartinėje komandoje nėra nė vienos senbuvės”, – kalbėjo klaipėdietė.

Pora ginasi

A.Pavilonis kalbas apie protekciją žmonai neigia. „FIBA pažinojo mano žmoną kaip choreografę dar nuo NEBL laikų. Manęs paklausė, ar egzistuoja senoji grupė. Klausė, ar galima parengti programą pagal FIBA viziją. Žinoma, įtarimų dėl giminystės ryšių gali būti. Nieko nuostabaus. Bet tai čempionato organizatorių pasirinkimas. Teoriškai aš galėjau jiems patarti, ką pasirinkti, bet praktiškai to nebuvo”, – gynėsi A.Pavilonis.

„Eurodance” vadovė N.Pavilonienė L.T. teigė, kad jai pačiai paskambino iš FIBA ir pakvietė į čempionatą.

„Pavilonių pavardė krepšinio pasaulyje žinoma. Nenuostabu, kad FIBA kreipėsi į mano vyrą ir klausė, ar aš turiu grupę. Bet čia negali būti jokio „blato”. Kaip man sunku, kad mūsų su vyru pavardė ta pati. Bet garantuoju, jeigu būtų konkursas, visoms konkurentėms duotume į kaulus”, – sakė moteris.

Į klausimą, kiek uždirbs per pasaulio čempionatą, N.Pavilonienė atsakė – nieko. Esą kelionės ir pasirengimo išlaidas padengs FIBA.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.