Ką išduoda jūsų akių spalva?

Ar kada nors pagalvojote, kad jūsų akių spalva daug pasako apie jūsų būdo savybes? Vienas amerikiečių žurnalas ištyrė virš tūkstančio moterų, kurių amžius – nuo 16 iki 35 metų, ir padarė išvadas, kad moterys, priklausomai nuo žmogaus akių spalvos, iš anksto susidaro skirtingą nuomonę apie jį.

Į lovą – su mėlynakiu, prie altoriaus – su rudakiu

Pasirodo, kad mėlynų akių vyrai moterims patinka labiausiai. Mėlynakius vyrus pačiais patraukliausiais laikė net 42% dailiosios lyties atstovių, seksualiausiais – 29%. Tačiau mėlynakiai moterims yra sudarę mergišiaus arba melagio reputaciją, todėl tik 2% moterų mano, kad mėlynakiai gali būti patikimi.

Ketvirtadalis moterų mano, kad žaliaakiai yra seksualūs, kūrybingi, bet kartu gudrūs ir daugelį dalykų darantys „iš išskaičiavimo”. 3% moterų yra tvirtai nusistačiusios prieš santuoką su žalių akių vyriškiu.

O štai rudakiams moterys yra labiausiai palankios. Šviesiai rudų akių žmones protingais laikė 34% moterų, patikimais – 16%, droviais – 4%, kūrybingais – taip pat 4% moterų. Neigiamų atsiliepimų apie rudakius buvo mažai.

O ką sako liaudies išmintis…

Žmonės, kurių akių spalva tamsi, dažnai būna užsispyrę, įžūlūs ir atkaklūs. Iškilus sunkumams arba kritinei situacijai, tokie žmonės tampa ūmūs ir karštakošiai.

Žmonės, kurių akys pilkos, yra ryžtingi, tvirtai nusistatę, tačiau kartais tampa bejėgiai, kai iškyla situacija, nereikalaujanti protinės įtampos.

Šviesiai rudų akių savininkai būna užsidarę savyje arba itin nepriklausomybę vertinantys individualistai. Jie stengiasi viską daryti savarankiškai, be aplinkinių pagalbos, ir paprastai pasiekia sėkmingesnių rezultatų. Taip pat jie sunkiai susitaiko su aplinkinių psichologiniu spaudimu.

Žmonės su mėlynomis akimis – sentimentalūs, ramaus charakterio, monotonija dažniausiai jų neslegia. Kartais išgyvena stipraus pykčio priepuolius, ilgainiui pereinančius į depresiją.

Žalių akių savininkai – stabilios asmenybės, ryžtingai priimančios sprendimus, prieš tai racionaliai apsvarstantys kitas galimybes. Beje, žaliaakiai nesiskundžia turtinga vaizduote.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.