Kvapų pasaulis

Kuo brunetė skiriasi nuo blondinės? Juokingas klausimas. Be visa kita, ir odos tipu. Blondinių oda sausa, todėl kvepalai greit išgaruoja, o jų kvapas užpildo visą patalpą. Taigi sunkūs rytietiški aromatai veikia kaip masinio naikinimo ginklas.

Brunečių oda riebesnė, aromatas ant jos išlieka ilgiau.

Apskritai laikantis gero tono taisyklių, kvepalų aromatas neturi būti juntamas daugiau nei per ištiestos rankos atstumą.

Ne veltui 1970 metais prestižiškuose Niujorko restoranuose kabėjo lentelė „No Giorgio”. Mįslingas užrašas reiškė, kad lankytojos neturi kvėpintis tais laikais madingu „Giorgio” aromatu – jis buvo labai sunkus.

Laikykitės stipriau

Kad aromatas kaip reikiant įsitvirtintų, kvėpintis geriausia iš karto po vonios, kai kūnas įkaitęs ir truputį drėgnas.

Kvepalai aromatą skleidžia iš apačios į viršų. Jei kelis lašelius patepsite už ausų, kvapas greit dings.

Beje, kompiuteriai, spausdinimo aparatai ir kitos buityje būtinos priemonės kvapą „suvalgo” itin greit.

„Kad kaip reikiant pasikvėpintumėte, reikia kvepalus paskleisti ore priešais save ir įeiti į tą debesį. Kvepalai – tarsi meilė: reikia jiems atsiduoti visiškai, o ne taip, kad – ten truputį, čia šiek tiek…” (Estė Lauder)

Kaprizingi it oras

Dauguma žmonių išsirenka patinkančius kvepalus ir jais kvėpinasi nuolat. Tačiau aromatai kaprizingi ir permainingi. Sintetinės medžiagos kostiumas kvapą gali pakeisti neatpažįstamai.

Nėštumo metu ar kritinėmis dienomis pakinta cheminė prakaito sudėtis, tad ir kvepalai gali kvepėti kitaip nei anksčiau. Tokį pat efektą sukelia ir tabletės nuo nėštumo.

Kvapai priklauso ir nuo metų laiko. Sausame žiemos ore lengvas aromatas visiškai susilpnėja, jei nepalaikomas kūno priežiūros kvapų.

Pasirinkti kvepalus nėra lengva. Parduotuvėje neverta uostyti daugiau nei trijų rūšių kvepalų – uoslė nusilpsta, ir galite nusipirkti visiškai ne tai, ko norėjote.

Aromatų kokteilis

Be žinomų firmų gaminių, egzistuoja ir liukso klasės produkcija. Tai rankų darbo kvepalai, kuriuos sudaro tik natūralūs ingredientai – jų gali būti iki 300. Žinoma, tokie kvepalai neįtikėtinai brangūs.

Kad užsisakytų unikalų aromatą, pasiturintys žmonės eina į specialų kvepalų barą. Ten profesionalūs parfumeriai, atsižvelgdami į kliento pageidavimus, kuria nepakartojamas kompozicijas ir garantuoja, kad niekas kitas taip nekvepės.

Londone esanti parduotuvė „Harrods” klientams pateikė malonią staigmeną – kvepalus „Imperial Majesty”. Kainuoja jie po 200000 eurų už flakoną. Gėlių – bergamotės, citrinos, jazmino ir retų augalų, tokių kaip ugninė orchidėja, auganti tik Amazonės džiunglėse – aromato pakako tik 10 krištolo flakonėlių. Jų dizainas – žymios prancūzų firmos „Bakkara” darbas.

Kas čia kvepia

Juslingiausių ir seksualiausių aromatų pagrindas – ambra, muskusas bei cibetinas. Visi šie kvapai gyvulinės kilmės ir vieni patys toli gražu nekvepia. Tačiau būtent jie suteikia patvarumo, leidžia suderinti kitus parfumerinės kosmetikos elementus.

Ambra – banginių išskyros. Ambros gabaliukai, nuo 10 g iki 10 kg dydžio, renkami nuo vandenyno paviršiaus. Kvepalams ši medžiaga suteikia sodrumo, todėl nenaudojama kuriant lengvas kompozicijas, neįeina į tualetinio vandens sudėtį. Ambra būna kelių rūšių, pati vertingiausia – pilkoji.

Muskusas gaunamas iš beragių elnių lytinių liaukų. Medžiaga panaši į medų, rausvo atspalvio. Laikui bėgant kietėja ir tampa juoda.

Cibetinas – aštraus kvapo medžiaga, kurią išskiria cibetinės katės liaukos.

Bet koks kvapas – koduotas pranešimas: „Aš miela, švelni, šiek tiek koketė”, „Esu stipri, jausminga, tu neatsispirsi”. Bet, be aromato, daug ką pasako ir kvepalų pavadinimas.

„Libertine” – „Pasileidėlė”.

„Dior Addict” – „pamišusi dėl Dioro”.

„Rush” narkomanų žargonu reiškia „atėjimas”.

„Obsession” – „apsėdimas”.

Pastaruoju metu rinkoje pasirodo vis naujų gaminių. Juos renkantis reikia būti itin atidiems ir tikrinti viską – nuo pavadinimo iki pakuotės.

Celofanas turi būti labai plonas, ne toks kaip cigarečių pakelio.

Pulverizatorius jokiu būdu neturi persisukti.

Ant flakono dugno neturi būti jokių lipdukų. Serijos numeris bei firminė etiketė turi būti ant stiklo iš šono.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.