Vasarą sporto klubai lankytojų nesulaukia

Sporto klubai šiltuoju metų laiku paprastai ištuštėja, nors būtent vasarą jų lankytojams taikomos nemažos nuolaidos – abonementą galimą įsigyti vos nuo 50 litų. Šiuo metu Panevėžyje yra dešimt sporto ir sveikatingumo centrų, tačiau net keturi jų vasarą neveikia.
Vasaros atostogų metu vaikai turi galimybę sportuoti mokyklose. Tai paprastas ir veiksmingas užimtumo būdas, juo labiau kad ne visi vaikai ir ne visą vasarą leidžia poilsio stovyklose. Suaugusieji dažniausiai dirba, o atostogų metu visa šeima poilsiauja prie vandens telkinių, todėl lankytis sporto klubuose laiko nebelieka.

Pasak „Fergymus” sporto klubo prezidento Algimanto Jasiliono, vasarą lankytojų mažiau, nes visi atostogauja. Nors klube apsilanko įvairaus amžiaus žmonės, tačiau karštymečiu jų ateina vos vienas kitas.

Vasarą sporto klubai tušti

Anot aerobikos studijos „Alfa” vadovės Ritos Garagos, šią vasarą klubas nerengė aerobikos užsiėmimų dėl per didelių karščių. „Vasarą visiškai nebūna lankytojų. Ši sporto šaka labai populiari, bet itin karštomis dienomis aerobikos mėgėjų nesulaukiame, kadangi užsiėmimai vyksta salėje”, – sakė vadovė.

Per didžiuosius karščius sveikatingumo centras „Romantic gym” taip pat nesulaukia lankytojų. Pasak sveikatingumo centro administratorės Linos Čeriukaitės, vasarą sporto klube apsilanko tik jauni žmonės.

Baseinai – be vandens

„Aukštaitijos” sporto rūmų administratorė Elena Puronienė teigė, kad jau birželio mėnesį baseine plaukiotojų nebuvo. „Plaukiojimo sezonas baigėsi vasaros pradžioje. Vasarą baseinas tuščias, nes visi žmonės poilsiauja prie vandens telkinių, ežerų ar upių. Plaukimo sezoną pradėsime tik rugsėjo mėnesį”, – sakė administratorė.

Ketvirtadienį tuščias „Aukštaitijos” sporto rūmų baseinas buvo pripildytas vandeniu. Čia ruošiasi treniruotis plaukikai.

Vaikai sportuoja nemokamai

Atostogų metu vaikai turi galimybę mokyklose ir jų stadionuose sportuoti nemokamai, sporto klubai jiems tiesiog tampa neaktualūs.

Trečius metus organizuojamoje akcijoje „Noriu – sportuoju” Panevėžio miesto mokyklos nepanoro dalyvauti, tačiau rajono mokyklos į akciją įsitraukė labai aktyviai. Joje dalyvauja visos 24 rajono pagrindinės ir vidurinės mokyklos, o tai yra gausiausias būrys visoje Lietuvoje.

Akcijos „Noriu – sportuoju” tikslas – suteikti sąlygas mokiniams nemokamai sportuoti mokyklose vasarą bei kuo daugiau mokinių įtraukti į sportinę veiklą per atostogas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.