Nežinomųjų neliks grįžus iš Madrido

Lietuvos krepšininkai kontrolinių varžybų seriją pratęs maču su olimpiniais čempionais

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė, Vilniuje laimėjusi „Federacijų supertaurės” turnyrą, šiandien išvyksta į Ispaniją, kur Madride dalyvaus tarptautinėse keturių ekipų varžybose.

Mūsiškių varžovai bus olimpiniai čempionai argentiniečiai ir, priklausomai nuo pirmųjų rungtynių rezultato, ispanai arba lenkai.

Po „Federacijų taurės” turnyro liko 13 kandidatų į pagrindinę Lietuvos rinktinės sudėtį.

Tai – įžaidėjai Giedrius Gustas, Tomas Delininkaitis ir Mantas Kalnietis, atakuojantys gynėjai ir lengvieji krašto puolėjai Simas Jasaitis, Mindaugas Lukauskis ir Arvydas Macijauskas, sunkieji krašto puolėjai ir vidurio puolėjai Mindaugas Žukauskas, Paulius Jankūnas, Linas Kleiza, Darius Songaila, Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai bei Robertas Javtokas.

Užvakar treneriai atsisakė lengvojo krašto puolėjo Artūro Jomanto paslaugų.

„Tiesiog neradome jam tokios vietos, kurioje jis būtų labiausiai naudingas”, – sakė ekipos vyriausiasis treneris Antanas Sireika ir pridūrė, kad A.Jomantui nemažą konkurenciją sudarė du labiau patyrę gynėjai – M.Lukauskis ir T.Delininkaitis. Šiuos krepšininkus žadama išmėginti ir įžaidėjo pozicijoje.

Galutinis žaidėjų dvyliktukas paaiškės po turnyro Ispanijoje.

Komentuodamas rinktinės žaidimą Vilniuje, A.Sireika atkreipė dėmesį, kad pirmiausia reikia gerinti gynybą. Be to, stokojama susižaidimo, tiksliau suderintų puolimo veiksmų.

Grįžę iš Madrido mūsų krepšininkai trumpai atsikvėps Vilniuje ir išskris į Pietų Korėją, kur Seule sužais su šios šalies ir JAV rinktinėmis.

Pasaulio čempionatas Japonijoje prasidės rugpjūčio 19 dieną.

Lietuviai C grupėje susitiks su Turkijos, Graikijos, Kataro, Australijos ir Brazilijos atstovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.