Čempionatą turėjo laimėti lietuvis

Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) apdovanotas Europos jaunių (iki 16 metų) čempionato bronzos medalio laimėtojas Ričardas Berankis. Jaunasis lietuvis ketvirtfinalyje įveikė olandą Xanderą Spongą, bet pusfinalyje nesugebėjo baigti varžybų su portugalu Gastao Eliasiu dėl nugarą sutraukusio raumens. Taip Berankiui atiteko bronzos medalis.

Tokiu laimėjimu džiaugėsi KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas. „Mažas stebuklas, kad Lietuvoje turime tokį pajėgų jauną tenisininką. Matau gerą perspektyvą. Turime gerą trenerį, rėmėjus ir nuosekliai rengiamės varžyboms. Tikiuosi, kad Lietuvos tenisas gali ateiti ir į olimpines žaidynes, – vylėsi Raslanas. – Žinoma, ne į Pekiną, o vėliau. Sportininkas dar jaunas, todėl tikiuosi, kad daug metų rodys gerus rezultatus”.

Savo auklėtinio rezultatais buvo patenkintas ir Berankio treneris Remigijus Balžekas. „Europos čempionate dalyvavo 128 tenisininkai – susirinko visi stipriausieji. Todėl nebuvo taip paprasta iškovoti „bronzą”, – pabrėžė Balžekas.

Treneris mano, kad perspektyviausias Lietuvos tenisininkas turėjo galimybių būti pirmas. „Viskas gerai klostėsi iki ketvirtfinalio. Po to Ričardas nebegalėjo paeiti, nes jam sutraukė nugaros raumenis, – sakė Balžekas. – Mano ir kitų ten buvusiųjų nuomone, čempiono titulas turėjo būti mūsų kišenėje”.

Nekalbus, tik birželį 16-ąjį gimtadienį atšventęs Berankis po įtemptų kovų kol kas nori poilsio. „Buvo smagu keliauti. Čempionate buvo daug žiūrovų ir azarto, dabar laukiu tik poilsio Druskininkuose”, – teigė jaunasis tenisininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.