Kerštavę broliai – už grotų

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nuteisė grupę jaunuolių, organizavusių labai sunkų nusikaltimą – kelių žmonių sunkų sveikatos sutrikdymą iš chuliganiškų paskatų bei padariusių kitas nusikalstamas veikas.

UAB „Nevėžio spaustuvė” fleksografinės spaudos spaudėjas Vitalijus Makajoras (g. 1982-12-24) ir UAB „Luktarna” operatorius Irmantas Makajoras (g. 1982-01-03) nuteisti kalėti po septynerius metus. Kartu su jais atskiras nusikalstamas veikas padaręs Marius Ažusienis (g. 1982-08-11) praleis už grotų šešerius metus. UAB „Rimi” kasininkui pardavėjui Mantui Žagūnui skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė ir jos vykdymas atidėtas trejiems metams.

Valstybės kaltintojas siūlė teisiamiesiems skirti vieneriais metais ir daugiau griežtesnes bausmes.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo (Labai sunkių nusikaltimų) skyriaus prokuroro, organizavusio ir kontroliavusio ikiteisminį tyrimą bei jam vadovavusio, per keletą ar keliolika minučių įtūžę jaunuoliai suspėjo nusikalsti vos ne pagal dešimt Baudžiamojo kodekso straipsnių, tarp jų sunkiai sužaloti ir sumušti penkis niekuo dėtus jaunuolius – tris merginas ir du vaikinus, suniokoti jų automobilį, pažeisti viešąją tvarką ir kt. Visos nusikalstamos veikos įvykdytos iš anksto suplanavus keršto akciją dėl sudaužyto BMW galinio žibinto.

Teisme broliai Vitalijus ir Irmantas Makajorai prisipažino, kad į Naujamiestį vyko turėdami tikslą atkeršyti. Jie ieškojo „Audi” automobilio, kuriame turėjo būti vaikinai, išdaužę žibintą. Kartu vykti kitu BMW automobiliu pasikvietė M.Ažusienį ir M.Žagūną bei dar 5 jaunuolius, kurių atžvilgiu baudžiamoji byla nutraukta. Prieš tai teisiamieji pasiėmė metalinius strypus ir peilius. Išvydę priešpriešiais atvažiuojantį „Audi” automobilį, užtvėrė jam kelią. Išvydusi užtvarą ir vaikinus, automobilį vairavusi Renata Barvainytė norėjo nuvažiuoti atbulomis, bet nepasisekė. Pasiviję užpuolikai taranavo automobilį, nustumdami audinę į griovį. Prieš tai ji atsitrenkė į teisiamųjų automobilio priekinį sparną. Pribėgę prie „Audi 80”, užpuolikai ėmė lazdomis daužyti bei spardyti automobilį, paskui užšoko ant kapoto. Išdaužę stiklus, kerštautojai sumušė užrakintame automobilyje sėdėjusius jaunuolius – Mindaugą ir Donatą Kairius bei Ingą Kuodytę ir Kristiną Garlauskaitę. Ne vien sumušė, bet ir sužalojo peiliais. Merginos prašė išleisti bent jas, bet smurtautojai jų nepasigailėjo. Pro pat į automobilio vairą įsikibusios Renatos Barvainytės veidą praslydo peilis, bet mergina pasilenkė ir išvengė sužalojimo. Ikiteisminio tyrimo pareigūnams pateiktuose nukentėjusiųjų drabužiuose daugybės smūgių peiliu į įvairias kūno vietas pėdsakai, t.y. durtiniai-pjautiniai pažeidimai.

Nuo užpuolikų gindamiesi ir bandydami apsaugoti nuo smūgių merginas Mindaugas ir Donatas Kairiai šaukė smurtautojams, kad liautųsi juos daužyti, nes gal bus ką sumaišę. Po smurto akcijos pasitraukus užpuolikams, du nukentėjusieji – Inga Kuodytė ir Donatas Kairys – nubėgo kviestis pagalbos. Nukentėjusieji buvo nugabenti į ligoninę.

Kruvina keršto akcija pasibaigęs incidentas, pasak liudytojų, tą balandžio vakarą prasidėjo prie Naujamiesčio kultūros namų. Čia vieni vaikinai susiginčijo su kitais ir kažkuris jų, sudaužęs BMW žibintą, pabėgo. V.Makajoras važinėjo po kaimą, ieškodamas jam nusidėjusių vaikinų. Ir vėliau užsipuolė niekuo dėtus kitu „Audi” važiavusius jaunus žmones. Nukentėjusieji, kuriems buvo daugiau ar mažiau sutrikdyta sveikata, pareiškė civilinius ieškinius ir taip pat prašė atlyginti neturtinę žalą. Teismas jų prašymus patenkino. Be ilgų metų už grotų, nuteistiesiems dar teks atlyginti dešimttūkstantines pinigų sumas nukentėjusiesiems.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.