„Žvaigždžių” stovykloje – nešvara ir netvarka

Praėjusią savaitę dėl vienos mamos skundo „Žilvičio” teritorijoje organizuotoje stovykloje „Vasarok su žvaigždėmis” apsilankę visuomenės sveikatos specialistai surašė net du administracinės teisės pažeidimų protokolus.

Vienas jų surašytas „Žilvičio” vadovui Broniui Kalvaičiui, kitas – stovyklą „Vasarok su žvaigždėmis” organizavusios viešosios įstaigos „Sporto zona” direktoriui Rimvydui Čekavičiui.

Užfiksuota stambių pažeidimų

Pramogų ir poilsio stovyklą „Vasarok su žvaigždėmis” apžiūrėjusios specialistės atkreipė dėmesį į akis badančią nešvarą ir netvarką.

Nameliai, kuriuose gyvena vaikai, anot specialisčių, nėra tinkamai valomi. Už nešvarių langų atsiveria vaizdas į prišiukšlintą dilgėlyną, nors teritorija turėjo būti sutvarkyta dar prieš atidarant stovyklą.

Nameliuose taip pat trūksta asmeninių spintelių daiktams susidėti. Be to, čia prigrūsta daugiau nei turėtų būti lovų.

Apžiūrėjusios skalbinių sandėlį specialistės pastebėjo didelių pažeidimų. Čia pridulkėjusiose lentynose kartu laikoma švari patalynė bei rankšluosčiai ir nešvarūs skalbiniai.

Be to, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Saugos skyriaus gydytojo higienisto padėjėjos Linos Ivašauskaitės teigimu, stovyklos „Vasarok su žvaigždėmis” vadovai negalėjo pateikti reikiamų dokumentų. Už tai protokolas ir surašytas R. Čekavičiui.

O už materialinę bazę, pasak specialistės, atsakingas yra pastarajai stovyklai pagal sutartį patalpas suteikusios „Žilvičio” stovyklos vadovas.

Abiem vadovams skirtos administracinės nuobaudos – po 260 litų. Be to, situacija šiose stovyklose toliau bus griežtai kontroliuojama.

Nevykdoma žadėta programa

Apie netvarką specialistams pranešusi moteris „Vakarų ekspresui” tvirtino esanti nusivylusi taip gražiai viename vaikų žurnale reklamuojama stovykla ir ketinanti susigrąžinti už ją sumokėtus pinigus.

„Tik išvydusi stovyklą pakraupau! Kambarėlyje lovų prigrūsta tiek, kad jų neapeisi, nebent perlipsi. Iš rūbų spintų likę tik kabliai, o vienoje spintelėje aptikau nežinia kokio šviežumo supelijusį ledą. Be to, visur pilna dar po žiemos apdujusių musių, dulkių ir šiukšlių”, – nemaloniais įspūdžiais dalijosi pašnekovė.

Anot jos, išsimaudyti duše čia taip pat sudėtinga, mat prie prausyklos driekiasi eilės. O stovyklos maistas, moters teigimu, tikriausiai priderintas prie jos stiliaus.

„Bandelė ir keistai violetinės gaivos stiklinė – labai stilinga vakarienė”, – ironizavo pašnekovė.

Tačiau labiausiai moterį supykdė nevykdoma žadėta programa. Anot jos, pagal programą vaikai turėjo kiekvieną dieną susitikti su visuomenės, pramogų verslo bei sporto žvaigždėmis. Tačiau nei pirmą, nei antrą, nei trečią dieną vaikai jų taip ir nesulaukė. O vadovai, moters teigimu, galų gale net nebeslėpė, kad jokių žvaigždžių čia nebus.

Kalti pasikeitę planai

Praėjusią savaitę minėtoje stovykloje apsilankė ir „Vakarų ekspreso” žurnalistai. Pirmas sutiktas krūmuose rūkantis stovyklos vadovas, pasišovęs palydėti pas direktorių, nuotaikingai pasakojo, kad tądien melagių dienos proga vaikams buvo paskelbta, jog atvyks Andrius Mamontovas.

„O vaikai patikėjo”, – smagiai juokėsi pašnekovas.

Pasirodo, nei melagių dieną, nei ankstesnes „nemelagių” dienas į „žvaigždžių” stovyklą nė viena žvaigždė užsukusi nebuvo. Tai patvirtino ir stovyklos direktorius R. Čekavičius.

Anot jo, programa nebuvo vykdoma dėl pasikeitusių įžymybių planų. Be to, susitarti su jomis esą galima tik prieš 2-3 dienas iki planuojamo renginio. Tačiau anądien direktorius įtikinėjo jau susitaręs dėl susitikimų su Irena Starošaite bei grupe YVA.

Vis dėlto stovykloje poilsiaujantys vaikai, direktoriaus teigimu, nuolat esantys užimti. Anot jo, kai kurie net skundžiasi turintys per mažai laisvo laiko.

O dėl gyvenimo sąlygų pašnekovas tik skėsčiojo rankomis.

„Turim tai, ką turim. Aišku, brangesnės stovyklos gali pasiūlyti daugiau. Tačiau mes taip pat planuojame po truputį viską atnaujinti” – aiškino R. Čekavičius.

Tiki sulauksią žvaigždžių

Turbūt mažiausiai dėl šių nesklandumų sau galvą kvaršina mažieji stovyklos gyventojai.

Pasak 1-ojo būrio mergaičių Otilijos, Gabrielės, Monikos bei Martynos, rungtynių, konkursų čia netrūksta. Be to, kiekvieną dieną čia jos mokosi muštis, t. y. kovos menų. Dėl kažkur užtrukusių žvaigždžių stovyklautojos pasakojo nusiminusios, tačiau dar nepraradusios vilties, kad jos pagaliau atvažiuos.

Stovyklos maisto mergaitės taip pat nepeikė. Atvirkščiai, anot pašnekovių, jo duodama labai daug ir įvairaus – pietums plovo, sriubos ir gėrimo, pavakariams – sausainių, riestainių, bandelių, o sekmadieniais – netgi ledų.

Dėl švaros stovyklautojos irgi nė kiek nesisieloja, o laipioti per sugrūstas lovas joms netgi smagu.

„Valytoja šiandien šlavė namelį, bet neplovė. O kam plauti, mums ir taip gerai”, – tvirtino pašnekovės.

Tiesa, iš kitų namelių gyventojų teko išgirsti pastabų dėl suplyšusios patalynės ir griežto reikalavimo dalyvauti renginiuose. Be to, stovyklautojai skundėsi ir dėl šalto vandens dušuose. Tuo metu direktorius tvirtino, jog to negali būti ir sakė pats maudantis po karštu dušu.

Po revizijos – žvaigždžių lietus

Sutapimas ar ne, tačiau po sveikatos centro specialistų bei žurnalistų viešnagės į stovyklą „Vasarok su žvaigždėmis” pasipylė įžymūs svečiai.

Pirmasis susitikti su mažaisiais stovyklautojais atskubėjo Gediminas Jaunius iš „TV pagalbos”. Trečiadienį, kaip ir žadėjo stovyklos direktorius, čia atvyko grupė YVA ir I. Starošaitė, o prie jų prisijungė magijos teatro „DiArchy” magas Arvydas Gaičiūnas.

Ketvirtadienį stovyklautojų laukė susitikimas su grupe „Bavarija”, penktadienį – su „Raketa”, o sekmadienį R. Čekavičius sakė laukiantis grupės „InCulto” vizito.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.