Juoda savaitė prabangių automobilių savininkams

Suįžūlėję ilgapirščiai neapeina ir garsių firmų salonų

Kaune vėl fiksuojamas prabangių automobilių vagysčių bumas. Per pastarąją savaitę pavogti trys 2003-2006 metų gamybos automobiliai su modernia gamykline signalizacija.

Šeštadienio rytą įžūlus akibrokštas konstatuotas Islandijos plente įsikūrusioje UAB „Kauno vista”. Iš šio „Ford” bei „Mazda” firmas atstovaujančio automobilių salono aikštelės dingo 2006-ųjų metų laidos „Mazda 3”.

Teigiama, kad to dar Kaune nebuvo.

Salono teritorija saugoma samdomos apsaugos. Tačiau ją sugebėta pergudrauti.

Tąnakt budėjęs apsaugininkas teisinasi, kad ilgapirščiai greičiausiai patykojo, kol jis eis apžiūrėti nemažos teritorijos.

Aikštelė, kurioje įvykdyta vagystė, neaptverta, tačiau išvažiavime iš jos, šalia apsaugininko posto, įrengtas šlagbaumas. Ilgapirščiai jį apvažiavo, pasišalindami su grobiu per kitą aikštelės pusę – žaliąja veja.

Ar ką nors užfiksavo salono teritoriją filmuojančios vaizdo kameros, nesakoma ikiteisminio tyrimo sumetimais.

Vagių grobio, registruoto UAB „Sampo banko lizingas” vardu, vertė tikslinama.

Trečiadienio pavakarę iš Kumelių gatvės dingo 2004-ųjų metų gamybos „BMW 745”.

Šiuo taip pat išperkamosios nuomos būdu įsigytu automobiliu naudojosi vienos Kauno bendrovės, besiverčiančios prekyba nekilnojamuoju turtu bei investicinių projektų valdymu, 24-erių metų direktorius. Pastarasis teigia užtrukęs su reikalais Senamiestyje apie pusantros valandos. Apie pusę aštuonių vakaro 270 tūkst. litų vertės automobilio ten, kur buvo paliktas, jau nebebuvo.

Ketvirtadienio rytą pranešta apie pavogtą vienai Vokietijos įmonei priklausantį 2003-iųjų metų laidos „Volkswagen Passat Variant”, nakčiai pasistatytą prie namų – vieno Dainavos mikrorajono Žiemių gatvės daugiabučio.

Šiuo automobiliu, kurio vertė tikslinama, naudojosi minėtos Vokietijos firmos atstovas Lietuvoje.

Po pastarosios vagystės šiemet Kaune pavogtų prabangių (didesnės negu 32 tūkst. litų vertės) automobilių skaičius pasiekė dvidešimt vieną.

Laikinai Kauno vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui (APGTS) vadovaujančio Giedriaus Sklado patikinimu, panaši situacija šiuo metų laiku buvo ir pernai. Pareigūno prisipažinimu, šiemet pavyko pažaboti tik senesnių modelių automobilių vagystes. Kaip jau skelbta, per pirmąjį šių metų pusmetį jų užregistruota perpus mažiau negu pernai, tačiau prabangūs automobiliai Kaune tebevagiami tokiais pačiais tempais.

Iš pastarųjų kol kas rasti tik keli. Ši sėkmė siejama su kai kuriomis rezultatyviomis APGTS pareigūnų operacijomis.

Be to, yra pagrindo įtarti, kad dar apie trijų prabangių automobilių vagystes pranešta melagingai. Nors vienu atveju yra pateiktas įtarimas dėl pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu, dviem – dėl melagingo pranešimo, įtariamųjų kaltė, kaip akcentuoja patys pareigūnai, dar neįrodyta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.