Pažintis su ligoninėmis – nuo savosios

Dalis Marijampolės ligoninės medikų nedrįso fotografuotis su nauju ministru

Vos spėjęs perimti Sveikatos apsaugos ministerijos vairą Rimvydas Turčinskas pirmąja vizituojama gydymo įstaiga pasirinko gimtąją Marijampolės ligoninę, kuriai vadovavo beveik 16 metų.

Pasak ministro, taip pasielgti jis nusprendė todėl, kad marijampoliečiai medikai nemanytų, jog jis, tapęs ministru, pradėjo „įsivaizdinti”. „Po Lietuvos sveikatos apsaugos įstaigas esu numatęs važinėti kiekvieną penktadienį. Tik taip sutapo, kad pirmąja ligonine tapo Marijampolės. Be jos, dar apsilankysiu Kalvarijoje, Kazlų Rūdoje, Vilkaviškyje. Todėl nemanau, kad Marijampolė sulaukė išskirtinio dėmesio”, – aiškino ministras.

Marijampolės ligoninės kolektyvas buvusį bendradarbį pasitiko su gėlėmis. Beje, pasiūlius visiems kartu nusifotografuoti, tai padaryti išdrįso nedaug medikų. Jie juokavo, kad vos spėjus įsiamžinti su buvusiu ministru Žilvinu Padaiga šis neteko ministro posto.

LŽ paklaustas, ar lankydamasis ligoninėje kaip ministras sužinojo kokią nors naują problemą, Turčinskas neneigė nieko naujo neišgirdęs. Anot Turčinsko, nors svarbių pertvarkų gal ir nereikėtų laukti, bet kur kas didesnio ministerijos dėmesio jis žadėjo šeimos gydytojo institucijai. Numatyta ne tik stiprinti kaimo ambulatorijų ir medicinos punktų materialinę bazę, bet ir keisti šeimos gydytojo paslaugų mokėjimą.

„Šiemet Trakų rajone, slaugei važiuojant dviračiu pas pacientą, moterį užpuolė vilkas. Manau, kad daugiau tokių atvejų neturėtų pasikartoti. Jau geriau kaimuose tegul būna mažiau medicinos punktų, bet likusius aprūpinti ne dviračiais, o automobiliais”, – aiškino naujas ministras.

Jo teigimu, po vadinamuoju reformos kūju gali atsidurti tas ketvirtadalis šalies sveikatos priežiūros įstaigų, kurios nėra apsidraudusios privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ar licencijas veiklai gavo su išlygomis. Tarp reformuojamų gali būti ir Kazlų Rūdos, Kalvarijos ligoninės. Pastarosiose kol kas dar veikia terapijos skyriai, bet ilgainiui, Turčinsko teigimu, jų neturėtų likti. „Tuose miestuose turėtų išlikti slaugos bei palaikomojo gydymo ligoninės, o intensyvus gydymas turėtų būti atliekamas ten, kur tam yra tinkamesnės sąlygos”, – aiškino ministras.

Beje, pertvarkyti antro lygio paslaugas teikiančias Kalvarijos ir Kazlų Rūdos ligonines į žemesnės grandies gydymo įstaigas buvo pasišovę ir ankstesni Sveikatos apsaugos ministerijos vadovai, tačiau visuomet jie sulaukdavo didžiulio tiek tose ligoninėse dirbančių medikų, tiek ten besigydančių gyventojų protesto. Tokioms reformos nepritardavo ir vietos savivaldybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.