Lietuvos vartotojai palankiai vertina turizmo paslaugų kokybę, tačiau pasigenda informacijos apie savo teises

Lietuvos vartotojų instituto užsakymu Rinkos analizės ir tyrimų grupė RAIT atliko sociologinį tyrimą kuriuo siekta išsiaiškinti kaip Lietuvos vartotojai vertina turizmo paslaugų kokybę keliaujant Lietuvoje ir užsienyje.

Tyrimas parodė, kad vartotojai Lietuvoje teikiamas turizmo paslaugas įvertino pakankamai palankiai suteikę joms 7,9 balo iš 10 galimų. Geriausiai buvo įvertintos kaimo turizmo, oro transporto ir turistų maitinimo paslaugos, o blogiausiai – sanatorijų, reabilitacijos centrų, poilsio namų, autobusų transporto, geležinkelio teikiamos paslaugos

Užsienyje suteiktų turizmo paslaugų kokybę vartotojai įvertino 8,4 balo iš 10 galimų. Geriausiai vartotojai įvertino oro transporto, kelionių organizatorių, sanatorijų, reabilitacijos centrų, poilsio namų teikiamas paslaugas, o blogiausiai – turistų maitinimo, gidų ir autobusų transporto paslaugas.

Dauguma vartotojų mano, kad turizmo paslaugų teikėjai suteikia pakankamai informacijos apie teikiamas paslaugas, tačiau 45 proc. vartotojų nurodė, kad jie pasigenda informacijos apie valstybių į kurias vyksta epidemiologinę būklę, ligų riziką, 39 proc. – kur kreiptis atsilikus ar pametus dokumentus, 31 proc. – kokios paslaugos nėra įskaičiuojamos į kelionės kainą.

Kilus ginčams dėl įvairių turizmo paslaugų kokybės, vartotojai dažnai nurodė, kad niekur nesikreipė. Tokių buvo 11 proc. dėl turistinių kelionių organizatorių ir/ar kelionių agentūrų teikiamų paslaugų, tiek pat procentų dėl apgyvendinimo paslaugų, 9 proc. dėl oro transporto paslaugų, 8 proc. dėl maitinimo paslaugų.

Tyrimo metu net 66 proc. vartotojų nurodė, kad trūksta informacijos apie turizmo paslaugų vartotojų teises, o 71 proc. nežinotų kur kreiptis esant jų teisių pažeidimams.

Šį tyrimą remia PHARE 3003 Bendradarbiavimo abipus sienos programa Baltijos jūros regione.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.