Lietuvoje vasaros stovyklų deficitas

Šiais metais vaikų vasaros stovyklų paklausa pasiekė rekordą. Anot Lietuvos švietimo ministerijos Vaikų ir jaunimo socializacijos departamento direktorius Rolando Zuozos, norinčiųjų atostogas praleisti kartu su bendraamžiais Lietuvoje arba užsienyje šiemet gerokai daugiau nei stovyklų kelialapių. „Nors pasirinkimas gana platus, tačiau ne visiems vaikams užteko vietų į norimą stovyklą norimu laiku”, – teigia R. Zuoza, svečiavęsis „Žinių radijo” laidoje „Vasara su Žinių radiju”.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras pratęsia vaikų atostogų projektą ir paskutinį vasaros mėnesį pristato dar dvi dideles temines neformaliojo ugdymo stovyklas Lietuvoje ir Prancūzijoje.

Teminės neformaliojo ugdymo stovyklos vis labiau populiarėja visame pasaulyje ir pasiekia akivaizdžių rezultatų jaunų asmenybių ugdyme. Tai patvirtina šiemet jau įvykusios LVJC neformaliojo ugdymo stovyklos Lietuvoje, Portugalijoje, Ispanijoje ir Italijoje, iš kurių vaikai grįžo savarankiškesni, įveikę vidines baimes ar kompleksus, laisvesni, bet ir atsakingesni.

Rugpjūčio 14 – 25 d. prie Baltijos jūros, Monciškėse, vyks muzikos ir kitų talentų neformaliojo ugdymo stovykla „Muzikinė banga”. Pagrindiniai stovyklos koordinatoriai – legendinio LVJC dainų ir šokių kolektyvo „Ugnelė” meniniai vadovai, kvalifikuoti neformaliojo ugdymo pedagogai.

Talentų stovykloje „Muzikinė banga” skirtingo amžiaus (6 – 18 m.) moksleiviai susipažins su įvairių istorinių laikmečių muzika, galės patys išbandyti save tiek folkloriniame ansamblyje, tiek šiuolaikinės estrados scenoje. Stovyklautojai ne tik dainuos: lipdys skulptūras, kurs drabužių kolekcijas, interjerus, rungsis sporto varžybose, vyks į ekskursijas. Svarbiausias stovyklos tikslas – padėti jaunam žmogui išlaisvėti, įveikti nepagrįstus vidinius apribojimus ir įgyti drąsos prasmingai save realizuoti.

Panašių tikslų siekiama teminėje užsienio stovykloje, kuri vyks Orleane, Prancūzijoje, rugpjūčio 2 – 12 d. Per visą Europą keliausianti dvylikamečių – aštuoniolikmečių stovykla „Visi už vieną – vienas už visus” orientuota į šiais laikais vienas svarbiausių asmeninių kompetencijų – grupės formavimo, komandinio darbo įgūdžius, pasitikėjimą savimi.

Vaikų neformaliojo ugdymo vasaros stovyklose, kurias Lietuvoje organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, emociniais, fiziniais ir intelektualiniais metodais užtikrinamas visapusiškas asmenybės ugdymasis, akivaizdus ne tik neformalioje ir nuotaikingoje stovyklos aplinkoje, bet ir kasdieniniame gyvenime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.