Po vestuvių linksmybių – salmoneliozės protrūkis

Po praėjusį savaitgalį Pasvalio centre esančioje brolių Želvių kavinėje „Arka” vykusių vestuvių daliai svečių teko gultis į ligoninę. Svečiams patiekti vištienos patiekalai buvo užkrėsti salmonelėmis.
Originalaus interjero kavinėje, kurių vienas savininkų yra Pasvalio rajono tarybos narys socialliberalas Rimas Želvys, vestuvės buvo švenčiamos praėjusį penktadienį, liepos 14 dieną.

Sekmadienį, liepos 16-ąją, Pasvalio medikų pagalbos prireikė 11 vestuvininkų. Tądien jie pateko į vietos ligoninę. Visi pacientai – pasvaliečiai. Juos kamavo aukšta kūno temperatūra, ligoniai vėmė, viduriavo.

Panevėžio visuomenės sveikatos centro gydytoja epidemiologė Vanda Mačiekienė PB pasakojo, kad iš per dešimties prastai pasijutusių vestuvių šventėjų 9 buvo paguldyti į Panevėžio infekcinę ligoninę. Iš jų – du mokyklinio amžiaus vaikai.

Gamino namuose

Gydytojos epidemiologės žiniomis, kavinė „Arka” vestuvėms tebuvo išnuomota, o maistą pobūvio vaišėms šeimininkė gamino namuose.

Pasak V.Mačiekienės, 4 ligoniams salmoneliozė jau diagnozuota. Specialistė sakė, kad ši liga yra labai varginanti – kūno temperatūra gali pakilti net iki 40 laipsnių. Maža to, smarkiai karščiuojantį žmogų kankina pykinimas, vėmimas, viduriavimas. Ji per darbo praktiką mirties atvejų nepamena, tačiau jei delsiama ir nesikreipiama į medikus, ligos klinika būna išties sunki.

Dirba „Arkoje”

Panevėžio visuomenės sveikatos centro Pasvalio filialo gydytoja epidemiologė Adelė Varvuolienė tvirtino, kad maistą vestuvėms savo namuose gamino pasvalietė, dirbanti kavinėje „Arka”.

Salmonelėmis užkrėstų valgių likučiai tiriami Panevėžio visuomenės sveikatos centro laboratorijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.