Nemunas įveiktas senoviniais laivais

Du senoviniai kultūrinės, istorinės ekspedicijos „Didysis Nemunas” laivai antradienio vakarą sėkmingai pasiekė Druskininkus, ten juos pasitiko Valstybinio turizmo departamento, Lietuvos ambasados Baltarusijoje ir Baltarusijos ambasados Lietuvoje atstovai, kurorto savivaldybės vadovai ir gausus smalsuolių būrys.

Liepos 14-20 dienomis vykusi ekspedicija – pirmasis bendras Lietuvos ir Baltarusijos projektas. Nemunu iš Baltarusijos plaukusieji sulaukė ir panemunės gyventojų dėmesio. „Nemunas – upė, jungianti dvi tautas, vienijanti dviejų valstybių istoriją. Todėl projektu siekiama paskatinti dvišalį kultūrinį bendradarbiavimą, turizmą, domėjimąsi Lietuvos ir Baltarusijos bendra istorija”, – sakė viena projekto sumanytojų ir dalyvių, Lietuvos ambasados Baltarusijoje atašė Jovita Pranevičiūtė.

Navasiolkuose, netoli Nemuno ištakų, prasidėjusi upeivių ekspedicija baigėsi Druskininkuose. Jos dalyviai pakeliui stabtelėjo Gardine ir susipažino su šio miesto istorija. Birželio pabaigoje baigtame restauruoti Augustavo kanale ekspedicijos dalyviai vieni pirmųjų išbandė senuosiuos šliuzus.

Neįprasto žygio Nemuno upe pabaigtuvės surengtos Druskininkuose. Antradienio vakarą dėl nusekusio Nemuno vėluodami dvi valandas dalyviai pasiekė prieplauką. Čia jų laukė ne tik miestelėnai, kurorto svečiai, bet ir iš Baltarusijos atvykę riterių klubo „Juodasis varnas” nariai, kurie sutiko upeivius senovinių instrumentų muzikos garsais ir senovinių patrankų salvėmis.

Išvargę po keleto dienų plaukimo, dvidešimties žmonių laivų įgula džiaugėsi sėkmingai įveikę maršrutą, o riterių klubo nariai ir senosios muzikos ansamblis renginio dalyvius pakvietė į Pramogų aikštę, kurioje vyko smagus koncertas. Ne tik mažiausieji, bet ir vyresnieji žiūrovai smalsiai apžiūrinėjo senovines patrankas, mėgino akies ir rankos miklumą, šaudydami senoviniais lankais ir arbaletu, stebėdami parodomąsias riterių kovas.

Trečiadienį Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centre ekspedicijos dalyviai, susitikę su kurorto valdžios, sanatorijų ir turistinių firmų atstovais, diskutavo tema „Didysis Nemunas: praeitis, dabartis ir ateitis”. Taip pat buvo surengta ekskursija po Druskininkus ir Grūto parką. Ekspedicijos dalyviai turėjo galimybę paragauti lietuviškos virtuvės patiekalų ir su druskininkiečiais pabendrauti jiems surengtoje vakaronėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.