„Ekranui” – kroatų čempionų egzaminas

Panevėžio „Ekrano” futbolininkai Čempionų lygos pirmajame atrankos etape nepaliko jokių vilčių Albanijos čempionui „Elbasani” klubui, kurį sutriuškino 3:0 ir revanšavosi už pralaimėjimą 0:1 išvykoje

Pirmą kartą į Čempionų lygos antrąjį etapą iškopęs „Ekranas” ateinantį antradienį namie pirmąsias rungtynes žais su Zagrebo „Dinamo”. Kroatijos čempionų atstovas antradienį stebėjo panevėžiečių mačą su albanais.

Turėjo daugybę progų

„Planas buvo įmušti greitą įvartį, ir jį pavyko įgyvendinti. Antrame kėlinyje varžovai, bandę atakuoti didelėmis pajėgomis, atsivėrė ir mūsų futbolininkai geriau išnaudojo atsiradusių erdvę kontratakoms”, – pažymėjo „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys po pergalės 3:0 prieš „Elbasani”.

Sunku prisiminti kitas šio sezono „Ekrano” rungtynes, kur panevėžiečiai būtų susikūrę tiek progų įvarčiams. „Elbasani” vartininkas galėjo būti „nuginkluotas” ne tris, o 7-8 kartus.

13-ą minutę Povilas Lukšys krisdamas efektingai galva nukreipė kamuolį į vartus. Rezultatą 48-ą minutę po kampinio padidino Giedrius Tomkevičius. 71-ą minutę jau kelintą kartą vienas prieš vartininką išvestas Lukšys suklaidino gynėją ir įmušė trečią įvartį.

61-ą minutę panašioje situacijoje atsidūręs Lukšys pataikė į virpstą. Per kitą ataką „Elbasani” vos nesušvelnino rezultato. Po nigeriečio Abrahamo Alenchenu ir Kleviso Delipi smūgių komandą nuo įvarčio gelbėjo panevėžiečių vartininkas Arvydas Skrupskis.

Pasigesta mobilesnio „Ekrano” vidurio saugų žaidimo, bet vis dėlto panevėžiečiai padarė kur kas aukštesnio lygio komandos įspūdį negu Albanijos čempionai. Keista buvo girdėti, jog „Elbasani” treneris Iliras Daja nenorėjo to pripažinti, o prieš varžybas kalbėjo neabejojęs, kad jo vadovaujama komanda žais kitame Čempionų lygos etape prieš Zagrebo „Dinamo”.

Zagrebo klubas stiprinamas

Zagrebo „Dinamo” 2005-2006 metų sezono Kroatijos čempionatą laimėjo tvirtai. Šios šalies pirmenybės vyksta dviem etapais. Pradžioje 12 komandų sužaidė dviejų ratų pirmenybes, o po to kovojo dėl 1-6 ir 7-12 vietų.

„Dinamo” per 32 rungtynes surinko 76 taškus (24 pergalės, 4 lygiosios, 4 pralaimėjimai, įvarčių santykis – 78:21) ir antrojoje vietoje likusį „Rijekos” klubą aplenkė 11 taškų. Rezultatyviausiai žaidė du Zagrebo klubo futbolininkai – Ivanas Bošnjakas įmušė 22 įvarčius, brazilas Eduardo da Silva – 20.

Vakar paskelbta, kad „Dinamo” iš Leverkūzeno „Bayer 04” įsigijo Vokietijos rinktinės gynėją 32 metų Jensą Novotny, su juo pasirašyto kontrakto suma bus rekordinė per visą Zagrebo klubo istoriją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.