Trukdė didelis karštis

Savaitgalį baigėsi Lietuvos plaukimo čempionatas. Tvyrant tokiems alinantiems karščiams itin puikių rezultatų nebuvo pasiekta, tačiau rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Juozaitis į ateitį žvelgia optimistiškai

Vilniaus Lazdynų sporto ir laisvalaikio centre vykusiame čempionate nedalyvavo stipriausi Lietuvos plaukikai Rolandas Gimbutis ir Saulius Binevičius. „Binevičius ir Gimbutis treniruojasi Europoje, nes Gimbučio studijų draugas ir treneris yra iš Kroatijos. Jiems baigėsi treniruočių stovykla Kroatijoje, ir jie išvažiavo pas kitus JAV studijuojančius draugus į Slovėniją, – sakė Lietuvos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Juozaitis. – Rolandas susisiekė su Binevičiumi ir pasikvietė plaukiką iš Lietuvos, kad palaikytų kompaniją. Mes kartu su federacija apsvarstėme ir pasiuntėme Saulių į Slovėniją”.

Šiemet atranka į olimpiadą nevyksta, bet Lietuvos čempionatas plaukikams vis tiek labai svarbus. „Lietuvos čempionatas yra svarbus, reikia, kad dalyvautų visi stipriausieji, bet mes dviem stipriausiems plaukikams padarėme išimtį. Jie tomis pačiomis dienomis startuoja Slovėnijos čempionate, – teigė Juozaitis. – Kur pasieks gerą rezultatą, plaukikui nesvarbu”.

Lietuvos rekordų nepasiekta. Kelis rekordus pasiekė tik jaunesnieji sportininkai. „Itin džiuginančių rezultatų neturime, kadangi Vytautas Janušaitis buvo traumuotas ir pusantro mėnesio vaikščiojo sugipsuota ranka, – pabrėžė Juozaitis. – Jis tik nuo gegužės pradžios pradėjo plaukioti, todėl jo laikina netektis pakoregavo rezultatus. Be to, trukdė ir didelis karštis”.

Liepos 31 dieną prasidės Europos plaukimo čempionatas, todėl Lietuvoje buvo atrenkami sportininkai į Vengrijoje vyksiantį čempionatą. „Mes labai daug tikimės iš estafetininkų, nes pernai jie labai gerai pasirodė. Manau, finale turėtų būti 6-7 vietoje. Gaila, kad neseniai patyręs traumą Janušaitis negalės gerai pasirodyti, – apgailestavo rinktinės vyriausiasis treneris. – Jei gerai jausis, tai ir jį imsime plaukti estafetę. Jei ne jo trauma, tai kompleksinio plaukimo rungtyje medalis jam būtų garantuotas. Rolandas, plaukdamas 50 m peteliške ir delfinu, gali pasiekti Lietuvos rekordą. Jis dabar neblogos formos, turėtų neblogai pasirodyti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.